Ed Malyonin Varma: Wolves saalistaa Blackburnin


Illan Championship-ottelussa kohtaavat kaksi entistä valioliigalaista, jotka ovat täydellisessä epäjärjestyksessä.

Wolverhamton Wanderers yritti kauden alussa aloittaa uuden aikakauden palkkaamalla Euroopassa arvostetun Stale Solbakkenin managerikseen. Solbakkenin kohtaloksi ei koitunut klassinen "pukuhuoneen menettäminen" vaan se, ettei pukuhuone koskaan ollutkaan norjalaisen hallussa. Solbakken sai kenkää viime viikolla.

Blackburn piti kiinni Steve Keanista, vaikka Rovers-fanit ovat tehneet selväksi, että he eivät halua nähdä Keania penkin takana. Kokematonta norjalaista Henning Bergiä povattiin Keanin korvaajaksi. Norjalaisen motivointitaidot olivat kuitenkin huonot ja tähtipelaajat alisuorittivat, joten toppari sai myös pakata kamansa melko nopeasti.

Seuraavaksi Blackburnin "maailmanlaajuinen konsultti" Shebby Singh ilmoitti radiossa, että Rovers hankkisi seuraavaksi kokeneen managerin - ja seura palkkasi nuoren Michael Appletonin. Appleton oli ollut Blackpoolin puikoissa marraskuusta lähtien ja voittanut Bloomfield Roadilla vain kaksi ottelua. Oli se oikein tai väärin, Appletonin palkkaaminen vahvistettiin tänään. Hänellä ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia vaikuttaa joukkueeseen ennen illan ottelua.

Dean Saunders taas on ollut Wolvesin peräsimessä jo koko tämän viikon. Doncasterissa hänen taktisia kykyjään epäiltiin, mutta Saundersin eloisa luonne nostanee mielialaa pukukopissa tylsän Solbakkenin lähdön jälkeen. Saundersilla on ollut hieman aikaa ajaa ideoitaan sisään. Vaikka kaikki on vasta aluillaan, Wolves voi hyvinkin piristyä uuden managerinsa alaisuudessa. Joukkueella on lisäksi kotietu, joten uskomme Wanderersin nappaavan kolme pistettä. Kerroin on 2,40.

Ed Malyon