Ed Malyonin Varma: PSV vahvoilla Solnassa


Eurooppa-liigassa nähdään derbyjä vain harvoin, joten joskus vihasuhteita on keksittävä.

Olenkin päättänyt nimetä AIK:n ja PSV:n kohtaamisen "Lyhennederbyksi", mutta toisin kuin tavallisissa derbyissä, tässä ottelussa vireellä on merkitystä.

Kolmikirjaimisista AIK tarvitsee epätoivoisesti voittoa, sillä se on lohkon hännillä saatuaan kolmesta ottelustaan vain yhden pisteen. Ruotsalaisten taso ei vain ole riittänyt, sillä lohko koostuu kovemmista joukkueista ja AIK painii tuulimyllyjä vastaan.

Kun maaliero on 3-8, AIK voi olla tyytyväinen, että sillä on edes se yksi piste. Kultasuoni löytyi edellisessä ottelussa Eindhovenissa, jossa AIK meni yllättäen johtoon. Hollannin maajoukkuepelaaja Jeremain Lens tasoitti 80. minuutilla, mutta PSV:n loppurynnistys ei tuonut voittomaalia.

Hollantilaisilla on jäljellä ottelut Napolia ja Dniproa vastaan, joten tänään tappioon ei ole varaa, vaikka matemaattisesti se ei olisikaan katastrofi. Tarpeeksi laadukas ryhmä PSV:llä on. Edellämainittu Lens on yksi joukkueen viidestä maajoukkuepelaajasta. Ulkomailtakin on hankittu oivia pelimiehiä, kuten Dries Mertens. Hän on pitänyt Eden Hazardin Belgian maajoukkueen avauskokoonpanon ulkopuolella.

Dick Advocaat oli käärmeissään, kun joukkue jäi AIK:ta vastaan kotitasapeliin. Solnassa vain voitto kelpaa. Sen kerroin on hyvä 1,7.

Ed Malyon