Eurooppa-liiga: FC Kööpenhamina-VfB Stuttgart


FC Kööpenhamina 3.00, tasapeli 3.30 VfB Stuttgart 2.25

Harva osasi odottaa, että voittajasuosikki Stuttgart olisi Eurooppa-liigan E-lohkon hännillä ennen neljättä pelikierrosta. Molde, lohkon heikoin joukkue paperilla, voitti saksalaiset 2-0. Tällä hetkellä Steaua Bukarest on parhaissa asemissa.

Ennen torstain otteluita kaikilla joukkueilla on kuitenkin edelleen jatkomahdollisuuksia. Steaua putoaa jatkopeleistä enää parhaissa mielikuvitusleikeissä. Toisena olevalla FC Kööpenhaminalla on neljä pistettä. Stuttgartin on käytännössä voitettava pidettävä jatkohaaveensa elossa.

Saksalaiset eivät kuitenkaan pääse helpolla Tanskan kansallisareenalla, jonne on myyty yli 20 000 lippua. Viime kevään cup-voittaja ja liigakakkonen lämmitteli viime viikonloppuna kärkiottelulla AGF:ää vastaan ja voitti 2-0 ilman suuria vaikeuksia. Liiga-, cup- ja Eurooppa-liigaotteluiden myötä FC Kööpenhamina on kuitenkin kovassa otteluruuhkassa.

Stuttgart on piristymässä Bundesliigassa kauhean alkukauden jälkeen. Joukkue on pelannut viisi edellistä otteluaan tappioitta. Putkeen sisältää muun muassa voitot kovasta HSV:stä ja Frankfurtista. Edellisessä ottelussa Stuttgart venyi 0-0-tasapeliin Dortmundia vastaan. Samainen Dortmund hallitsi tiistaina Santiago Bernabeulla ottelua Real Madridia vastaan pitkiä jaksoja.

Hyökkääjä Nicolai Jørgensenin poissaolo on näkynyt selvästi FCK:n pelissä. Hyökkäys on ollut lukossa ja luova työ on sälytetty käytännössä kokonaan Christian Bolañosin vastuulle. Cesar Santin teki maalin cupissa Sønderjyskeä vastaan, mutta hänenkin pelinsä tuntuu olevan takalukossa. Santinin hyökkääjäpartneri Andreas Corneliuksellakin on vaikeuksia alkukauden vireensä löytämisessä. Jørgensen on kuitenkin mukana kokoonpanossa Stuttgart-ottelussa.

Europeleissä FCK on pelannut yhdellä hyökkääjällä. Piikin takana on pelannut hyökkäävä keskikenttäpelaaja tai laituri, joka on yleensä ollut Jørgensen tai Jesper Gronkjaer. Muodostelma on ollut eräänlainen 4-4-1-1. Valmentaja Ariel Jacobs ei kuitenkaan välttämättä nosta pelituntuman puutteesta kärsivää Jørgensenia suoraan avaukseen torstaina.

Vieraiden maalimääristä on vaikea ottaa selvää. Joukkue on FC Kööpenhaminan tavoin jäänyt maaleitta kahdessa edellisessä Eurooppa-liigan ottelussaan. Bundesliigan viidessä vierasottelussa Stuttgart on tehnyt vain kuusi maalia, mutta koonnut silti kahdeksan pistettä. FCK saa siis vastaansa hyvän vierasjoukkueen.

FC Kööpenhamina ei ole vielä hävinnyt kotikentällään missään kilpailussa. Onkin pettymys, jos joukkue ei saa edes pistettä Bundesliigassa sijalla 10 majailevalta joukkueelta. Tasapeli ei olisi mikään katastrofi, kun huomioidaan lohkotilanne ja se, että Steaua Bukarest vierailee vielä Parkenilla. Kotijoukkue hakee kuitenkin täyttä pistepottia, ja kun Stuttgartkin tarvitsee voiton, on lupa odottaa viihdyttävää kamppailua.

Kotivoiton kerroin 3,00 on hyvä ja jopa hieman ylikertoimen puolella. Rohkeampi lähtee tasoitusvedon linjoille. Varovaisempaa lähestymistä voi hakea tuplamahdollisuudesta, jossa yhdistelmä 1X antaa kertoimen 1,58.

Emil Birkeland