Eurooppa-liiga: Gefle ottaa varaslähdön karsintoihin


Gefle IF ottaa ensimmäisenä ruotsalaisena varaslähdön Eurooppa-liigaan. Vastassa avauskierroksella on hyvävireinen Trans Narva.

Gefle palaa europeleihin neljän vuoden tauon jälkeen. Gefle tasapelaa itseään läpi Allsvenskanin. Tällä hetkellä kuntopuntari näyttää kuutta peräkkäistä pistejakoa. Mukana on myös otteluita Elfsborgin ja IFK Göteborgin kaltaisia kärkipään ryhmiä vastaan.

Geflen vastustaja on Viron liigassa pelaava Trans Narva. Narvalaisten kausi alkoi heikosti ja joukkue onkin sarjassa kuudentena. Viime aikoina peli on kuitenkin parantunut, mistä osoituksena neljä voittoa viidestä viime ottelusta.

Edellisellä euroyrittämällään Gefle voitti avauskierroksella färsaarelaisen Runavikin, mutta putosi georgialaiselle Tbilisille. Trans Narvaa vastaan Gefle on suursuosikki. Ruotsalaisten puolesta puhuu myös se, ettei Trans Narva pelaa ottelua kotiareenallaan, joka ei täytä Eurooppa-liigan vaatimuksia. Sama pätee tosin myös Gefleen, joka ei saa pelata toista osaottelua Strömvallenilla. Gefle on saanut harjoitella tiistain peliareenalla, ja saatujen tietojen mukaan kenttä on todella hyvä.

Gefle tekee jonkin verran muutoksia avauskokoonpanoonsa. Yksi niistä nähdään tolppien välissä, jossa seisoo Emil Hedvall. Edellisessä Djurgården-ottelussa avauksessa olleet Mattias Hugosson, Olof Mård ja Sive Pekezela aloittavat penkillä. Loukkaantumisten takia sivussa ovat Daniel Bernhardsson, William Lundin ja Johan Svantesson.

Trans Narva on Viron liigan vähämaalisin joukkue. Geflekään ei ole Allsvenskanissa maaleilla juhlinut, joten on epätodennäköistä, että ruotsalaiset jyräävät vastustajansa yli vierasottelussaan. Gefle on viime aikoina pelannut hyvin puolustavasti. On mielenkiintoista nähdä, muuttuuko tyyli kun sitä tarvitaan. Ruotsalaiset ovat joka tapauksessa suursuosikkeja. Joukkueet eivät ole kohdanneet aiemmin, joten ottelu voi olla tunnusteleva ja myös suhteellisen vähämaalinen.

Kertoimet: Trans Narva - Gefle IF

1. 9,00
X. 5,75
2. 1,24

Lyö vetoa Eurooppa-liigasta täällä!