Eurooppa-liiga: Gefle ruotsalaisten eurotoivo


Gefle lähtee toiseen osaotteluun azerbaidzhanilaista FK Karabahia vastaan 0-1-tappioasemasta. Torstaina joukkueet kohtaavat Sundsvallissa, sillä Geflen kotiareena ei täytä Eurooppa-liigan kriteereitä.

Bakussa Gefle oli puolustuskannalla suurimman osan ottelusta. Kotijoukkue voitti 1-0, mutta Gefle ei jäänyt kauas yllätystasapelistä. Se jäi kuitenkin ottamatta, joten tänään ruotsalaisten on Sundsvallissa noustava 0-1-tappioasemasta. Asetelma ei kuitenkaan ole katastrofaalinen. Gefle on lisäksi kelpo vireessä.

Suurin ansio siitä, että Gefle oli lähellä yltää vieraissa maalittomaan tasapeliin, kuuluu maalivahti Mattias Hugossonille. Hän teki kourallisen loistotorjuntoja. Sitäkin katkerampaa oli joutua brasilialaisen Reynaldon kaukolaukauksen yllätettäväksi 89. minuutilla. 0-1 oli kuitenkin pelin kulkuun nähden kelvollinen tulos. Toisessa osaottelussa gävleläisten on pidettävä oma pää puhtaana, sillä yksi päästetty maali tarkoittaa sitä, että Geflen on osuttava kolmesti.

Sundsvallissa pelaaminen ei ole Geflelle paha takapakki, joten joukkueen jatkoonpääsy ei ole poissuljettu mahdollisuus. Gefle pelasi Sundsvallissa jo edellisellä karsintakierroksella. Silloin se käänsi 0-3-tappioaseman voitoksi virolaista Trans Narvaa vastaan. Tänään Jakob Orlovin pelaaminen on kuitenkin epävarmaa. Edellisellä kierroksella vahvasti pelanneen Orlovin poissaolo olisi kova isku. Muiden ruotsalaisjoukkueiden taival Eurooppa-liigassa näyttää päättyvän torstaina, joten länsinaapurissa luotetaan Gefleen, jonka jatkoonmeno ei ole missään tapauksessa mahdottomuus.

Kertoimet: Gefle IF - FK Karabah

1. 2,25
X. 3,20
2. 2,90

Lyö vetoa Eurooppa-liigasta täällä!