Eurooppa-liiga: Gefle vaikeassa tilanteessa Anortohsis Famagustaa vastaan


Gefle hävisi vieraissa ensimmäisen osaottelun kyproslaiselle Anorthosis Famagustalle 0-3, joten gävleläisten tilanne näyttää pahalta. Ruotsalaisilta tarvitaan täydellinen suoritus, jotta jatkopaikka Eurooppa-liigassa olisi mahdollinen.

Gefle on torstaina kertoimella 2,40 suosikki ottamaan voiton, mutta jatkopaikan naaraaminen on jo paljon vaikeampaa. Gefle loi avausottelussa muutamia maalintekopaikkoja. Lopputulosta voi pitää ottelutapahtumiin nähden oikeudenmukaisena, mutta Geflen maali olisi muuttanut otteluparin asetelmaa selvästi. 31 minuutin jälkeen tilanne oli Anorthosisinh hyväksi jo 2-0, mutta Gefle oli vähällä tulla peliin mukaan. Noin tunnin pelin jälkeen Gefle laukoi ylärimaan ja Simon Lundevall pamautti paluupallon päin vastustajan maalivahtia. Jos se tilanne olisi hyödynnetty, Geflen tilanne olisi tänään huomattavasti valoisampi.

Sen sijaan joukkue kärsi siis 0-3-tappion. Maalitkin jättivät jossiteltavaa, sillä ensimmäinen syntyi rankkarista, toinen kulmapotkusta ja kolmas keskityspallosta. Kaikkia tilanteita edelsi keskityspallo. Geflen on pystyttävä puolustamaan ja purkamaan ne tilanteet paremmin, jotta mitään mahdollisuuksia olisi.

Anorthosis oli avausosassa luokkaa parempi kuin Gefle. Ruotsalaisilla oli vaikeuksia luoda maalintekopaikkoja. Kaiken lisäksi Gefle joutuu kotiotteluunsa ilman tehtyä vierasmaalia. Yksikin päästetty maali tarkoittaa siis sitä, että Geflen pitää tehdä viisi osumaa päästäkseen jatkoon.

Kun vielä huomioidaan, että Gefle tekee Allsvenskanissa keskimäärin yhden maalin per ottelu, voidaan tilannetta pitää todella tukalana. Gefle on vain kerran tällä kaudella tehnyt yhdessä ottelussa enemmän kuin kaksi osumaa. Tämä tapahtui Trans Narvaa vastaan edellisellä karsintakierroksella. Silloin vierasvoitto irtosi lukemin 3-0 - mutta tällä kertaa vastustajakin on huomattavasti kovempi kuin heppoinen virolaisjoukkue.

Jo ottelun voittamisesta tulee Geflelle vaikeaa, jatkopaikan nappaamisesta puhumattakaan. Toista 0-3-tappiota Gefle tuskin kärsii, mutta hyökkäyspelissä on otettava riskejä. Silloin on vaarana, että omissakin soi.

Kaiken lisäksi Gefle joutuu pelaamaan käytännössä vieraskentällä, sillä Strömvallen ei täytä Eurooppa-liigan kriteerejä. Sen sijaan ottelu pelataan Sundsvallissa, mikä syö kotietua. Etua syntyy kuitenkin siitä, että nyt Geflen ei tarvitse pelata Kyproksen kuumissa oloissa.

Kertoimet: Gefle - Anorthosis Famagusta

1. 2,40
X. 3,20
2. 2,75

Lyö vetoa Eurooppa-liigasta täällä!