Eurooppa-liiga: Grasshopperin ja Fiorentinan välillä tasaista


Fiorentinalla on edessään ensimmäinen haaste europeleissä Vincenzo Montellan alaisuudessa. Grasshopper on eurokenttien vakionimi, mutta Sveitsin liigassa joukkueella on vaikeuksia.

Kokoonpanot

Grasshopper-luotsi Michael Skibbe suosii 4-1-4-1-ryhmitystä, jossa Anatole Ngamukolia ja Veroljub Salaticia käytetään yksinäisinä hyökkääjinä vastustajan puolustuslinjan edessä.

Montellan käyttämä ryhmitys on 3-5-2, jossa Giuseppe Rossi ja Mario Gomez muodostavat kärkikaksikon. Adem Ljajic saa tyytyä paikkaan vaihtopenkillä. Kovatasoisen keskikentän muodostavat Massimo Ambrosini, Alberto Aquilani ja Borja Valero.

Vire

Viime kaudella Grasshopper oli mukana mestaruustaistossa viime hetkille saakka. Tämä kausi on alkanut kehnommin, sillä viiden kierroksen jälkeen tilillä on vain yhdeksän pistettä. Sarjakärki Young Boys on karannut kuuden pisteen päähän. Kaksi edellistä liigaottelua Lausannea ja Sionia vastaan päättyivät maalittomiin tasapeleihin. Kriens sen sijaan kaatui viikonloppuna Sveitsin cupin ottelussa 1-0.

Fiorentinan tappiot harjoitusotteluissa Villarrealille ja Sporting Lissabonille ovat herättäneet epäilyksiä Montellan lähestymistavasta europeleihin. Kovissa paikoissa marinoituneilta Ambrosinilta ja Gomezilta odotetaan tänään paljon.

Aiemmat kohtaamiset

Fiorentina vierailee Grasshopperin kotiluolassa kolmatta kertaa. Kauden 1956-57 Euroopan Cup -vierailu päättyi 2-2-tasapeliin. Kauden 1997-98 UEFA Cupin toisella kierroksella Viola haki Zürichistä 2-0-voiton.

Kertoimet

Kotijoukkueen voiton kerroin on 3,10, Fiorentinan voitto antaa rahat takaisin 2,20-kertaisesti. Tasapeli (3,25) on kuitenkin todennäköinen lopputulos. Odotettavissa on myös kummankin joukkueen onnistuminen maalinteossa (1,85).

Lyö vetoa Eurooppa-liigasta täällä!