Eurooppa-liiga: Häcken lähellä yllätystä


Häcken aloitti ensimmäisen osaottelun Sparta Prahaa vastaan ujosti ja varovaisesti, mutta teki sitten todellisen ryhtiliikkeen. Kun loppuvihellys soi, tulostaululla seisoivat lukemat 2-2 ja Häcken oli yllättäen iskenyt kaksi vierasmaalia. Nyt edessä on kotiottelu varsin maineikasta seuraa vastaan.

Häcken voi käytännössä olla jo nyt tyytyväinen karsintoihinsa. Nousu tasoihin 0-2-tappioasemasta vieraskentällä on jo itsessään erinomainen suoritus. Sen ansiosta Häckenillä on hyvät mahdollisuudet yllättää Sparta Praha ja pudottaa tshekkijoukkue jatkosta.

Ensimmäinen osaottelu alkoi juuri niin kuin useimmat odottivat. Häcken näytti hermostuneelta ja hieman pelokkaalta, ja Sparta Praha sai tehdä mitä huvitti. Puolen tunnin kohdalla Sparta meni 1-0-johtoon, jonka kotijoukkue tuplasi toisen puoliajan alussa. Ilmeisesti Häcken tarvitsi kaksi takaiskua, jotta pelaajat rauhottuivat ja pääsivät keskittymään olennaiseen. Yhtäkkiä joukkue löysi sen asenteen, jonka avulla se rynni viime kauden Allsvenskanissa toiseksi. Nasiru Mohammed kavensi laukomalla pallon maalivahti Tomas Vaclikin jalkojen välistä maaliin. Myöhemmin Simon Gustafssonin tilalle kentälle vaihdettu René Makondele iski täysin puskista tasoitusmaalin.

Häcken pelasi maanantaina AIK:ta vastaan, joten pieni turnausväsymys voi paistaa. Sparta Praha on vieraissakin suosikki kertoimella 1,82. Vaarana on, että Häcken on jo nyt tyytyväinen eurourakkaansa eikä saa itsestään kaikkea irti. Toisaalta göteborgilaiset saattoivat lukea avausosan läksyt ja aloittaa tällä kertaa pelaamisen heti alusta. Luvassa on jännittävä ottelu.

Häcken sai tasapelin ja kaksi vierasmaalia, joten Sparta Prahan on panostettava hyökkäämiseen. 0-0- tai 1-1-tasapelit eivät riitä sille jatkopaikkaan. Kentälle syntyy varmasti tilaa, joihin Häcken voi iskeä. Jos kotijoukkue pystyy hyödyntämään nämä tilat, ruotsalaisten jatkopaikka ei ole mikään mahdottomuus.

Kertoimet: Häcken - AC Sparta Prag

1. 3,90
X. 3,40
2. 1,82

Lyö vetoa Eurooppa-liigasta täällä!