Eurooppa-liiga: Honka haastaa Puolan sarjakakkosen


Honka puolustaa suomalaisseurojen kunniaa Eurooppa-liigassa, sillä TPS ja FC Inter tekivät nolot mahalaskut jo ensimmäisellä karsintakierroksella. Hallitsevana Suomen Cupin mestarina Honka pääsi suoraan toiselle karsintakierrokselle, jolla se kohtaa Lech Poznanin.

Lech Poznan sijoittui menneellä kaudella Puolan liigassa toiseksi ja oli pitkään mukana mestaruustaistelussa. Ennakkotietojen mukaan Lech Poznan pelaa 4-2-3-1-muodostelmalla. Etenkin joukkueen viiden miehen keskikenttä pystyy sekä luomaan maalintekopaikkoja että rikkomaan vastustajan peliä. Keskikentän pohjalla pelaavat Rafal Murawski ja Lukasz Tralka muodostavat kivikovan tutkaparin. Murawski ei tosin pelaa ainakaan ensimmäisessä osaottelussa. Ylempänä esimerkiksi unkarilainen Gergo Lovrencsics ja Suomen maajoukkuemies Kasper Hämäläinen pystyvät aiheuttamaan päänvaivaa Hongan puolustukselle. Joukkueen riveissä on myös leveyttä, joten valmentaja Mariusz Rumakilla on riittävästi vaihtoehtoja. Hyökkäyksessä Hongan on pidettävä silmällä Łukasz Teodorczykiä, joka aloitti viime kaudella Lech Poznan -uransa vaisusti, mutta näytti pääseen keväällä vauhtiin. Viime viikolla Teodorczyk teki hattutempun harjoitusottelussa tanskalaisen FC Nordsjällandin verkkoon.

Lech Poznanin riveissä on jonkin verran poissaoloja, mutta ilmeisesti joukkue saa parsittua rivejään varsin mukavasti kokoon ennen visiittiään Vantaalle. Barry Douglasin ja Luis Henriquezin pelaaminen on epävarmaa.

Honka pääsee otteluun lähes parhaalla miehistöllään. Huippusuorituksia tarvitaan etenkin joukkueen ulkomaalaisvahvistuksilta Abdoulaye MeïteltäGideon Baahilta ja Ruben Palazuelosilta. Hyökkääjä Tim Väyrynen on ollut kovassa iskussa Veikkausliigassa, mutta Lech Poznan -ottelupari on kova mittari hänellekin. Paikkoja tuskin siunaantuu tuhlattavaksi asti, joten Väyrysen ja muun Honka-hyökkäyksen on pyrittävä hyödyntämään tilaisuutensa.

Lech Poznan on lähtökohtaisesti Veikkausliigan kärkipäätä hieman kovempi joukkue, joten Hongalta vaaditaan venymistä. Nappionnistumisella jatkoonmeno otteluparista on kuitenkin mahdollista. Avausottelussa Honka on kerroinasettelun mukaan varsin maltillinen altavastaaja; kotivoiton kerroin on 3,25, tasapelin kerroin 3,20 ja vierasvoiton kerroin 2,05.

Lyö vetoa Eurooppa-liigasta täällä!