Eurooppa-liiga: Honka päättää suomalaisten eurotaipaleen


FC Honka hävisi viime viikolla Vantaalla Lech Poznanille 1-3. Tappio teki käytännössä lopun Hongan eurounelmoinneista. Tänään Puolassa espoolaisille ei riittäisi edes 2-0-voitto - joka sekin olisi paljon pyydetty. Hongan on tehtävä kolme maalia kovan Lech Poznanin verkkoon, mikä tuntuu lähes mahdottomalta urakalta.

Vantaalla Honka oli pitkään jopa parempi joukkue, mutta bensa loppui kesken. 53. minuutilla Lukasz Teodorcyk vei vieraat 2-1-johtoon, ja sen jälkeen Hongalla oli enää kovin vähän annettavaa. Joukkue ei jaksanut enää prässätä ja hakea aktiivisesti riistoja, vaan Lech Poznan otti komennon itselleen ja vei ottelun hallitusti loppuun. Marcin Kaminski pääsi vielä 71. minuutilla tekemään maalin, joka käytännössä varmisti puolalaisten jatkopaikan.

Sunnuntaina KuPSin kaataneen Hongan voisi kuvitella lähtevän otteluun parhaalla miehistöllään. Jatkopaikka on todella epätodennäköinen, mutta silti kannattaa yrittää. Espoolaiset haluavat varmasti otteluun vahvan alkurynnistyksen. Jos se toisi mukanaan nopean avausmaalin, voittomahdollisuuksia voisi vielä elätellä. Tehtävä on kuitenkin lohduttoman kova, vaikka Lech Poznan tuskin lähteekään kamppailuun aivan parhaalla kalustollaan. Vierasottelut Puolassa eivät ole mitään lastenleikkiä edes Euroopan parhaille seurajoukkueille. Kun vielä tasoeroa on jonkin verran puolalaisten eduksi, niin espoolaisille ei voi kovinkaan suuria onnistumisen mahdollisuuksia antaa.

Lech Poznan on todennäköisistä lepuutuksista huolimatta myös kotiottelussaan ylivoimainen suosikki kertoimella 1,30. Tasapeli antaa kertoimen 4,75 ja vierasvoitto kertoimen 8,50. "Yksinkertaisin" tulos, joka vie Hongan jatkoon, on 3-0-voitto. Sen kerroin on valtava 140,00. Kerroin 1-3-tulokselle, joka veisi ottelun jatkoajalle, on puolta pienempi 70,00.

Lyö vetoa ottelusta täällä!