Eurooppa-liiga: IFK Göteborgilla hyvät jatkomahdollisuudet


IFK Göteborg pelaa Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa Trenciniä vastaan vieraskentällä. IFK jatkaa kilpailussa voitolla tai tasapelillä.

Ensimmäinen osaottelu pelattiin Helsingborgin Olympialla. Kamppailu päättyi maalittomaan tasapeliin, vaikka Trencin joutui punaisen kortin myötä alivoimalle jo kymmenen minuutin pelin jälkeen. IFK Göteborg loi maalintekopaikkoja liukuhihnalta, muttei pystynyt hyödyntämään yhtäkään niistä. Lisäksi puolustuslinja haparoi muutamaan otteeseen pallon kanssa, mikä avasi maalintekopaikkoja Trencinille. IFK:n onneksi myös slovakeilla oli ongelmia tilaisuuksiensa hyödyntämisessä.

Toisen osaottelun juoni on selvä: IFK Göteborg jatkaa voitolla tai muulla kuin maalittomalla tasapelillä. Trencin on niukka ennakkosuosikki kertoimella 2,40, IFK Göteborgin kerroin on 2,60.

Ruotsalaisten todennäköinen avauskokoonpano:

Maalivahti: John Alvbåge
Puolustus: Emil Salomonsson, Mikael Dyrestam, Hjalmar Jonsson, Adam Johansson
Keskikenttä: Lasse Vibe, Philip Haglund, Jakob Johansson, Sam Larsson
Hyökkäys: Robin Söder, Tobias Hysén

Göteborgilla on joitakin loukkaantumishuolia etenkin peräpäässä. Muun muassa Kjetil Waehlerin paluu kentille viivästyy, eikä häntä nähdä Slovakiassa. Hyökkääjät Robin Söder ja Tobias Hysén käyvät kuitenkin tällä hetkellä kuumana. Söder on kuulunut viime aikoina IFK Göteborgin parhaimmistoon. Jos hyökkäyskaksikko on iskussa, Enkeleillä on hyvät jatkomahdollisuudet.

AS Trencin

Slovakialaisjoukkue pelaa liikkeeseen ja aktiiviseen syöttöpeliin perustuvalla pelityylillä. Avausottelussa sen toteuttamista häiritsi alivoimalle joutuminen. Trencin on joka tapauksessa Allsvenskan-tason joukkue. Tänään Trencin pelaa todennäköisesti täydellä miehistöllä, joten se uskaltaa hyökätä aktiivisemmin kuin viime viikolla. Se avaa tilaa myös IFK Göteborgin hyökkäyspelille.

Ruotsalaisjoukkueen etu on se, että se ei ole pelannut kotimaassaan Trencin-otteluiden välissä. Trencin sen sijaan urakoi yhden ottelun Slovakian liigaa. Kaikki merkit viittaavat tasaiseen otteluun, mutta IFK Göteborgilla on kaikki mahdollisuudet jatkaa Eurooppa-liigassa. Trencin on kolmesta viime kotiottelustaan voittanut yhden, pelannut kerran t asan ja hävinnyt kerran. Göteborg ei siis kohtaa erityisen vahvaa kotijoukkuetta.

Kertoimet: AS Trencin - IFK Göteborg

1. 2,40
X. 3,30
2. 2,60

Lyö vetoa Eurooppa-liigasta täällä!