Eurooppa-liiga: Juventus ja Benfica vääntävät tasaisesti


Kahden Mestarien liiga -päivä jälkeen on vuorossa Eurooppa-liiga, jossa Juventus tavoittelee paikkaa sen kotistadionilla pelattavaan finaaliin. Torstain vastustaja ei kuitenkaan ole mikään eurofutiksen lilliputti. Portugalin mestaruuden varmistanut Benfica janoaa menestystä Eurooppa-liigassa hävittyään viime vuoden finaalin Chelsealle.

Lehdistötilaisuudessa Benfica-valmentaja Jorge Jesus tiesi, mitä odottaa. "Juventus? Monien muiden italaiaisjoukkueiden tavoin he pelaavat Euroopassa eri tavalla kuin kotonaan", Jesus sanoi.

Lausunto oli selkeä viittaus siihen, että Serie A -joukkueet pelaavat europeleissä usein varsin puolustavasti - etenkin vieraskentällä. Jesuksen on kuitenkin syytä olla varuillaan, sillä Juventus on voittanut tämän kauden Eurooppa-liigassa kaikki kolme vierasotteluaan (Trabzonspor, Fiorentina ja Lyon).

Benfica joutuu otteluun ilman loukkaantunutta Eduardo Salviota. Benfica pelaa 4-1-3-2-ryhmityksessä, jossa kärkikaksikon muodostavat Lima ja Rodrigo. Jo varmistuneen Portugalin mestaruuden ja Eurooppa-liigan lisäksi Benfica tavoittelee edelleen myös Portugalin cupin (finaalivastustaja Rio Ave) ja liigacupin (Porto) voittoa.

Juventuksen puolestaan tarvitsee enää valita päivämäärä, jolloin se varmistaa kolmannen peräkkäisen Italian mestaruutensa. Päävalmentaja Antonio Conte joutuu tulemaan torstaina toimeen ilman Arturo Vidalia, jonka toivotaan kuitenkin olevan pelikunnossa toisessa osaottelussa. Andrea Barzagli palaa puolustukseen. Mirko Vucinic ja Sebastian Giovinco aloittavat hyökkäyksen laidoilla, ja kärjessä pelaa totutusti Carlos Tevez.

Benfica on voittanut viidestä edellisestä euro-ottelustaan kuusi. Juventus puolestaan on vienyt kolme edellistä europeliä nimiinsä maalin erolla. Odotettavissa on erittäin tasainen ensimmäinen välierä, jossa Juventus tavoittelee tärkeää vierasmaalia. Kummankin joukkueen onnistuminen maalinteossa antaa kertoimen 1,98. Kovin runsasmaalista ottelua Estadio da Luzilla tuskin kuitenkaan nähdään. Alle 2,5 maalin kerroin on 1,60.