Eurooppa-liiga: Juventus vahvoilla kotikentällään


Juventus kohtaa torstaina kotikentällään Benfican Eurooppa-liigan välierien toisessa osaottelussa. Ensimmäinen kohtaaminen Estadio da Luzilla päättyi Benfican 2-1-voittoon. Juventus tavoittelee ensimmäistä europokaaliaan sitten vuoden 2003 Mestarien liiga -mestaruuden. Benfica on kuitenkin tasokas joukkue, joka janoaa revanssia hävittyään Eurooppa-liigan finaalin vuosi sitten.

Juventuksella on käytettävissään sen paras miehistö. Edes pelikieltoja ei ole. Moni italialainen tulee olemaan ottelussa Benfican puolella, mutta Juve-luotsi Antonio Conte kertoi lehdistötilaisuudessa, ettei tämä huoleta häntä. Conte vastasi toteamalla, että todennäköisesti moni portugalilainenkin toivoo paikallisen valtaseura Benfican tappiota.

Juven kokoonpanon ainoa kysymysmerkki on Arturo Vidal, joka pelasi 10 minuuttia Sassuoloa vastaan. Ennakkotietojen mukaan chileläinen on mukana. Ellei ole, Claudio Marchisio on vaihtoehto keskikentälle. Puolustaja Andrea Barzagli ei ole vielä täysin toipunut loukkaantumisestaan, joten Caceres saattaa avata puolustuksessa. Hyökkäyskaksikon muodostavat Lissabonissa maalin tehnyt Carlos Tevez sekä Fernando Llorente.

 

Benfica saapuu Torinoon maalin johtoasemassa, mutta päävalmentaja Jorge Jesus tietää, että Juventus Stadiumille joukkue ei voi tulla vain puolustamaan. Ensimmäisessä osaottelussa Jesuksen oli määrä peluuttaa hyökkäyksessä Limaa, mutta hän päätyi viime hetkillä peluuttamaan Oscar Cardosoa. Lissabonissa Benfica aiheutti Juventukselle paljon ongelmia vastahyökkäyksistä, ja sitä ajatellen Lima olisi hyvä valinta torstain avauskokoonpanoon. André Gomes on Benfican riveistä sivussa pelikiellon takia.

Otteluun tuli lisäväriä eilen Benfican varapresidentti Silvio Cervanin kovan lausunnon myötä. "En epäile hetkeäkään, etteikö UEFA haluaisi Juventuksen etenevän finaaliin kaupallisista syistä", Cervan ilmoitti. Juventus ei ole vastannut kommenttiin, mutta lausuntoa tuskin katseltiin hyvällä Bianconerin leirissä.

Juventuksen on pakko tehdä maali, mutta sitä ei voi lähteä hakemaan liian hyökkäävästi, tai Benfica saattaa iskeä vastahyökkäyksestä. Ottelun alku lieneekin varovainen. Juventus lähtee otteluun suosikkina, mutta kotivoiton kerroin 1,55 on varsin alhainen. Paljon riippuu ottelun luonteesta, mutta lähtökohtaisesti alle 2,5 maalin kerroin 1,80 on houkutteleva.