Eurooppa-liiga: Malmö altavastaajana Swansean vieraaksi


Suuri Malmö pienestä Allsvenskanista kohtaa pienen Swansean suuresta Valioliigasta. Skoonelaiset ovat vaikeassa tilanteessa, kun sen Eurooppa-liigataival jatkuu.

Malmö hävisi yllättäen kotonaan Geflelle 0-2, kun se kävi pelaamassa Allsvenskan-ottelun europelien välissä. Tavallaan tappiolla ei kuitenkaan ole valtavaa merkitystä, kun Eurooppa-liiga vie päähuomion. Kolmannen kierroksen ottelupari Swanseaa vastaan alkaa Walesissa. Tasoero joukkueiden välillä on valtava, mutta yhtäläisyyksiäkin joukkueiden väliltä löytyy. Eurooppa-liiga on tärkeä molemmille joukkueille, sillä viime kaudella Englannin liigacupin voittaneelle Swansealle kyse on ensimmäisistä europeleistä pitkään aikaan. Malmölle europelit puolestaan ovat aina tilaisuus haastaa suuria seuroja.

Malmö on keskellä omaa kauttaan ja on vihdoinkin löytänyt kokoonpanoonsa vakiopermanentin. Loukkaantumiset ja muut poissaolot aiheuttivat pitkään muutoksia kokoonpanoon. Swansea viettää vielä pre-seasonia ja testaa uusia pelaajia ja pelitapaa. Se on Malmön etu, mutta sekään ei välttämättä riitä. Valioliigan ja Allsvenskanin välinen kuilu on valtava. Vaikka Swansea ei kuulukaan suurliigan parhaisiin joukkueisiin sen enempää taloudellisesti kuin urheilullisesti, seuroilla on esimerkiksi taloudellisessa mielessä hurja ero.

Gefle-tappiosta huolimatta Malmö pääsee otteluun kovalla itseluottamuksella, sillä edellisellä karsintakierroksella se kukisti skotlantilaisen Hibernianin peräti yhteismaalein 9-0. Toisessa osaottelussa Malmön kaikki seitsemän maalia menivät eri pelaajien nimiin. Haaste on kuitenkin torstaina huomattavasti kovempi. Swansealle kyse on ensimmäisestä panoksellisesta ottelusta, joten ottelu on walesilaisillekin jonkinlainen tositesti.

Malmön todennäköinen avauskokoonpano:
Maalivahti: Johan Dahlin
Puolustuslinja: Miiko Albornoz, Pontus Jansson, Erik Johansson, Ricardinho
Keskikenttä: Jiloan Hamad, Markus Halsti, Simon Thern, Emil Forsberg
Hyökkäys: Tokelo Rantie, Magnus Eriksson

Swansean todennäköinen avauskokoonpano:
Maalivahti: Michael Vorm
Puolustuslinja: Angel Rangel, Ashley Williams, Jordi Mat, Niel Taylor
Keskikenttä: José Canas, Ki Sung-Yueng, Alejandro Pozuelo, Nathan Dyer, Wayne Routledge
Hyökkäys: Michu

Swansea on suursuosikki. Jos Malmö kuitenkin yltää hyvään tulokseen, Skoonessa pelattavasta toisesta osaottelusta tulee mielenkiintoinen. Swansea on jyrännyt läpi harjoituskauden ja voittanut viisi harjoitusottelua peräkkäin. Vastustajatkin ovat olleet osittain varsin mitättömiä nippuja, mutta edellisen ottelun 3-0-voitto Readingista on jo mainitsemisen arvoinen.

Kertoimet: Swansea City - Malmö FF

1. 1,40
X.
4,20
2.
7,75

Lyö vetoa Eurooppa-liigasta täällä!