Eurooppa-liiga: Malmö ja Swansea kohtaavat Skoonessa


Malmö ja Swansea kohtaavat Eurooppa-liigassa torstai-iltana. Swansea voitti ensimmäisen osaottelun kotonaan 4-0, joten jatkoonmenijästä tuskin pääsee syntymään epäselvyyttä.

Swansea on Valioliigassa yksi pienimmistä seuroista, mutta ero Malmöön on valtava. 4-0-voiton lisäksi siitä kertoo myös esimerkiksi se, että Swansea maksoi hyökkääjä Wilfried Bonysta tänä kesänä 14 miljoonaa euroa. Malmö nettosi aikanaan noin 9,5 miljoonaa euroa, kun se myi Zlatan Ibrahimovicin Ajaxiin.

Malmö oli Walesissa täysin alakynnessä. Skoonelaiset kestivät 30 minuuttia, kunnes Filip Helander liukastui ja Michu hyödynsi tilaisuutensa. Sen jälkeen Malmöllä ei ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia. Allsvenskanin ja Euroopan huippusarjojen ero tuli kerralla selväksi. Malmö ei kirjauttanut yhtäkään laukausta maalia kohti. Otteluparin kääntäminen on lähes mahdotonta.

Aikainen avausmaali voisi herättää ruotsalaisissa pienen toivonkipinän ja tuoda peliin pientä jännitystä, mutta siinäkin tapauksessa maaleja on tehtävä vielä kolme lisää - ja omiin ei saa mennä yhtään. Paljon pyydetty joukkueelta, joka ei avausottelussa laukonut kertaakaan maalia kohti.

Ottelussa on siis kyse lähinnä ammattiylpeydestä. Ottelu tarjoaa Malmölle tilaisuuden lopettaa tämänvuotinen eurourakka tyylillä. Samalla MFF voi halutessaan antaa joillekin nuorille pelaajilleen tilaisuuden haistella tunnelmaa. Heti Walesissa kärsityn tappion jälkeen Malmö voitti Allsvenskan-ottelussa Halmstadin, mutta hinta oli kova, kun Tokelo Rantie ja Magnus Eriksson loukkaantuivat. Kaksikon pelaaminen Swanseaa vastaan on epävarmaa, mutta sunnuntain tärkeässä AIK-ottelussa kummankin pitäisi olla käytettävissä. Illalla selviää, kuinka paljon valmentaja Rikard Norling haluaa kierrättää miehistöään.

Kertoimet: Malmö - Swansea

1. 3,80
X. 3,30
2. 1,90

Lyö vetoa Eurooppa-liigasta täällä!