Eurooppa-liiga: MYPA rutiinilla jatkoon Färsaarilla


MYPA ylitti euroavauksessaan riman niukimmalla mahdollisella marginaalilla, kun se voitti färsaarelaisen IF Fuglafjordurin kotikentällään 1-0. Näennäisen niukasta marginaalista huolimatta MYPAn pitäisi pystyä hoitamaan itselleen jatkopaikka rutiinillakin.

Ensimmäisessä osaottelussa altavastaaja Fuglafjordur aloitti pirteästi ja pelasi rohkeaa hyökkäyspeliä. Ensimmäisen parinkymmenen minuutin ajan vierasjoukkue yritti sisukkaasti. MYPA puolestaan oli ensimmäisellä jaksolla vaisu, mutta toisella puoliajalla se otti ottelun haltuunsa. Tilastotkin kertovat MYPAn hallinnasta: maalintekoyritykset 15-4, laukaukset maalia kohti 7-1, tolppalaukaukset 2-0, maalivahdin torjunnat 2-6. Denis Abdulahi teki lopulta helpottavan maalin vartti ennen loppua.

MYPAn päävalmentaja Antti Muurinen myönsi kuitenkin, että hermoilu vaikutti MYPAn esityksiin ottelussa, joka oli monelle joukkueen pelaajalle ensimmäinen europeli. Vierasottelussa ongelma tuskin on yhtä suuri.

Huolia MYPAn pelissä kuitenkin riittää. Veikkausliigassa voitoton putki on kahdeksan ottelun pituinen, eikä maanantain TPS-vierasottelu helpottanut asiaa. MYPA toki lepuutti ottelussa Tuomas AhoaPyry Soiria ja Abdulahia. Lisäksi Tommi Vesala pelasi vain toisen puoliajan ja Juha Pirinen viimeisen vartin. Lepuutuksista ei kuitenkaan ole selittämään läpeensä aneemista peliesitystä. Sarjajumbo TPS pääsi 3-0-voitossaan helpolla.

Myöskään Färsaarille MYPA ei lähde parhaalla nipullaan. Ykköstykki Pekka Sihvola jäi pois, sillä hänen lapsensa syntymä on hyvin lähellä. Dawda Bah'n reissu jäi väliin viisumiongelman takia, ja Turussa kolhitun Leandro Mottan pelaaminen on epävarmaa. Tasoero Färsaarten liigan alemman keskikastin joukkueeseen on kuitenkin sen verran selvä, ettei poissaolojen pitäisi vaikuttaa radikaalisti.

Muurisen lausunnoista päätellen MYPA tulee lähtemään johtoasemasta huolimatta hyökkäyspää edellä vierasotteluun.

-On selvää, että vaikka voitimme 1-0 ensimmäisessä pelissä, meidän pitää pystyä tekemään vierasmaali. Silloin vastustaja tarvitsisi kolme maalia päästäkseen jatkoon, Muurinen kommentoi MYPAn verkkosivuilla.

Todennäköisesti Fuglafjordurin aseet ottelussa ovat taktinen kurinalaisuus ja pieni onni harvoissa maalintekopaikoissa. Mies miestä vastaan färsaarelaisjoukkue tuskin kestää vertailua MYPAa vastaan, mutta yhteispelillä tasoeroa on mahdollista kaventaa. Viime kesänä toinen färsaarelaisjoukkue Vikingur pudotti FC Interin Eurooppa-liigasta juuri hyvän joukkuepelinsä ansiosta. Ottelussa on kuitenkin vain yksi suosikki, jos MYPA pääsee tasolleen - mikä ei ole viime viikkojen perusteella mitenkään varmaa.

Kertoimet
IF Fuglafjordur-MYPA

1: 5,00
X: 3,50
2: 1,60

Lyö vetoa ottelusta täällä!