Eurooppa-liiga: play-off-kierroksella pohjoismainen kohtaaminen


Elfsborgin on torstai-iltana pelastettava euroseikkailunsa. Eurooppa-liigan pudotuspelikierroksella vastassa on tanskalainen FC Nordsjälland. Ruotsalaisjoukkueen riveissä nähdään debytantti.

Elfsborgin suunnalta tehtiin hyvissä ajoin selväksi, että europelit ovat tämän vuoden prioriteetti. Nyt mahdollisuudet Ruotsin mestaruuteen ovat käytännössä menneet, ja Mestarien liigasta tuli lähtö Celticin käsittelyssä. Torstaina Elfsborg aloittaa Eurooppa-liigassa, ja ottelupari on seuralle mahdollisuus pelastaa kausi. Avauskokoonpanossa saatetaan nähdä tuore hankinta.

Mikkel Beckmann muodostaa nimittäin näillä näkymin hyökkääjäkaksikon Mohammed Banguran kanssa. Nordsjällandia vastaan pelattavan otteluparin panoksena on paikka Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Beckmann kohtaa heti avausottelussaan entisen seuransa.

Nordsjälland on hyvää syöttöpeliä pelaava joukkue, joka pelaa mieluiten maalivahdista lähtien maata pitkin ja välttää pitkiä palloja hyökkäykseen. Valmentaja Kasper Hjulmand on todennut arvostavansa Elfsborgia ja arvioinut omiensa voittomahdollisuuksien olevan noin 50-50.

Elfsborgilla on allaan 1-3-tappio IFK Göteborgille. Allsvenskan-kausi ei ole mennyt hallitsevan mestarin suunnitelmien mukaan, ja sarjasijoitus onkin tällä hetkellä osastolla ynnä muut. Europeleissä Elfsborg on kuitenkin ollut vakuuttavampi. Celticiä vastaan voitto olisi pienellä onnella ollut otettavissa.

Elfsborg on kotonaan suosikki kertoimella 1,80. Ottelu on ruotsalaisille yksinkertaisesti pakkovoitto, mikäli lohkovaiheeseen on hinkua. Viikon päästä edessä on vaikea vierasottelu.

Kertoimet: Elfsborg - FC Nordsjälland

1. 1,80
X.
3,40
2.
4,25

Lyö vetoa Eurooppa-liigasta täällä!