Eurooppa-liiga: Porton ja Sevillan välillä tasaista


Joitakin Eurooppa-liigan puolivälieräotteluita pidetään etukäteen selvinä, mutta Porton ja Sevillan kohtaaminen on paperilla ennakkoon todella tasainen. Kumpikin joukkue on tuskaillut pelinsä kanssa kotimaassaan, joten loppukauden menestystoiveet ovat europelien varassa.

Portolla on allaan 1-2-vierastappio Nacionalille Portugalin liigassa. Joukkue on hävinnyt neljästä edellisestä Liga Sagresin ottelustaan kaksi, mikä on Porton tasoiselta ryhmältä varsin yllättävää. Sarjakärki Benfica on yhdeksän pisteen päässä, kun sarjaa on jäljellä 15 kierrosta. Porton menestystoiveet piilevät nyt Eurooppa-liigassa ja Portugalin Cupissa, jonka välierien avausosassa Porto voitti Benfican 1-0.

Luis Castron tultua Porton peräsimeen joukkueen peli on parantunut. Edellisellä kierroksella portugalilaisjoukkue esiintyi vakuuttavasti Napolia vastaan. Ensimmäisen osaottelun 1-0-kotivoiton jälkeen Porto ylsi Stadio San Paolollakin 2-2-tasapeliin.

Loppukauden huilaava maalivahti Helton on isänniltä sivussa. Hänen tilallaan pelaa Fabiano, joka pelasi hyvin toisessa osaottelussa Napolia vastaan. Fernando pitää tavalliseen tapaansa komentoa keskikentällä. Hyökkäyksessä Jackson Martinez saa vierelleen Ricardo Quaresman ja Silvestre Varelan.

 

Porto tuli Eurooppa-liigaan Mestarien liigan lohkovaiheen kautta. Tähtipallokilpailun alkulohkovaiheessa Porto jäi kolmanneksi. Se pelasi samassa lohkossa Atletico Madridin, Pietarin Zenitin ja Austria Viennan kanssa.

Sevilla on vielä La Ligassa mukana kilpailussa Eurooppa-liigan paikoista. Ero Athletic Bilbaoon on kuitenkin neljä pistettä, ja samoista paikoista kilpailevat myös Villarreal ja Real Sociedad. Eurooppa-liigassa tilanne on lupaavampi. Edellisellä kierroksella Sevilla tosin leikki hengellään, kun se hävisi ensimmäisen osaottelun paikallisvastustaja Real Betisille 0-2. Toisessa osaottelussa Sevilla ylsi kuitenkin kotistadionillaan voittoon samoin numeroin ja vei otteluparin lopulta rankkareilla.

Feredico Fazio ja Stephane M'Bia puuttuvat Sevillan kokoonpanosta pelikieltojen takia. Myös maalivahti Beton ja puolustaja Daniel Carricon odotetaan olevan sivussa.

Edessä on tasainen ottelu. Kummallakin joukkueella on potentiaalia Eurooppa-liigan voittoon saakka. Sevillan Sanchez Pizjuan -stadion on vaikea paikka vierailijalle, joten Porton on todennäköisesti napattava kotivoitto. Porton voiton kerroin 1,85 on houkutteleva.

Porto 1.85, pareggio 3.50, Siviglia 4.40

Se vuoi scommettere sull'Europa League, clicca qui