Eurooppa-liiga: Strømsgodset vierailee Tshekissä


FK Jablonec 97 2.15, tasapeli 3.45, Strømsgodset 3.00

Kesän karsinnat Eurooppa-liigaan ja Mestarien liigaan ovat johtaneet siihen, että olemme perehtyneet yhtä moneen maahan kuin norjalainen tv-legenda Erik Diesen ja jakaneet yhtä paljon informaatiota kuin valistajien kuningas Torkejll Berulfsen - joka hänkin on norjalainen tv-persoona.

Tällä kertaa matka on erityisen mukava, sillä se vie Pilsen Urquell -oluen kotiseuduille pohjoistshekkiläiseen Jablonec nad Nisoun kylään, josta on lyhyt matka niin Saksan kuin Puolankin rajalle. Ei välttämättä ole valtava ihme, että vain 45 000 ihmisen kaupungissa on pääsarjaseura. Pieneen kaupunkiin mahtuu nimittäin kolme jalkapallo- ja/tai yleisurheilustadionia.

Jablonec on eurocup-ympyröissä varsin tuntematon nimi. Kaksi vuotta sitten joukkue meni Eurooppa-liigan karsinnoissa kolmannelle kierrokselle kaadettuaan albanialaisen Flamurtari Vloren yhteismaalein 7-1. AZ Alkmaar oli tuolloin vahvempi yhteismaalein 3-1, vaikka Jablonec venyikin 1-1-tasapeliin kotoisella Chance Arenallaan. Kotivoitto antaa torstaina kertoimen 2,15.

Jablonecin päävalmentaja Roman Skuhravý tunnetaan ennen kaikkea siitä, että hän komensi topparina Jablonecin puolustusta kymmenen vuoden ajan. Se, että 38-vuotias toimi myös juniorivalmentajana ja kentänhoitajana (!) ennen toukokuista valintaansa päävalmentajaksi, ei ole yhtä julkista tietoa. Skuhravý valittiin valmentajaksi Václav Kotalin jälkeen. Kotal sai potkut, kun Jablonec hävisi Slavia Prahalle 1-5.

Skuhravý väitti saapuessaan ongelmien olevan ennen kaikkea henkisellä puolella, mutta alkukausi on pelillisestikin mennyt vähän niin ja näin. Maaliton tasapeli Zbrojovka Brnoa vastaan oli pettymys. 1-2-tappio Sparta Prahalle oli ymmärrettävissä. Hyökkäyspeli on kärsinyt maalitykki David Lafatan viime talvella tapahtuneesta siirrosta Sparta Prahaan. 31-vuotias hyökkääjä ampui 13 maalia 16 ottelussa ennen siirtymistään pääkaupunkiin. 19-vuotias Marian Kovar hankittiin hyökkääjäosaston vahvistukseksi. Nermin Crnkic ja Vojtech Kubista hoitelevat vasemman laidan ja topparin tontit.

Valmentaja Skuhravý ilmoitti ottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessa peluuttavansa samaa avauskokoonpanoa kuin sunnuntaina Sparta Prahaa vastaan.

Strømsgodset voitti edellisellä kierroksella unkarilaisen Debrecenin upeasti lukemin 3-0. Moni odotti, että eurotaival veisi tehoja kotiliigassa, mutta heti seuraavassa ottelussaan joukkue voitti Hönefossin 6-1. Ola Kamara viimeisteli ottelussa hattutempun, mutta hän ei pelaa Tshekissä. Lisäksi Jablonec on aloittanut kautensa, tosiin kuin Debreceni. Vierasvoiton kerroin on 3,00.

Kotijoukkue puolustaa normaalisti tiiviisti ja on hyvä pitämään vastustajan pihdeissään. Laitapelaajia Ondrej Vanekia ja Jan Kopicia eivät kuitenkaan aina puolustusvelvollisuudet yleensä kiinnosta. Se saattaa avata Strømsgodsetille mahdollisuuksia.

Parhaat vedot

Yli 2,5 maalia (1,80)
Vierasjoukkue tekee maalin, 1,33

Lyö vetoa Eurooppa-liigasta ja katso otteluita suorina lähetyksinä täällä!