Eurooppa-liiga: torstain parhaat vedot


Maribor 5.00 v Tottenham 1.65; Tasapeli; 3.60

Andre Villas- Boasin ja Tottenhamin kannattajien suhteen etenemistä jouduttaa se, että manageri suhtautuu innolla Eurooppa-liigaan.

Se voi johtua siitä, että juuri kyseinen kilpailu nosti hänet Porton valmentajana pinnalle tai sitten siitä, että Villas-Boas tajuaa "ylimääräisten" otteluiden merkityksen peli-ideoiden sisäänajossa. Oli syy mikä tahansa, Spurs peluuttanee parasta miehistöään. Sen ja hyvän vireensä myötä Tottenham on suosikki ja kertoimella 1,65 myös kelpo valinta peleihin.

Lyon 1.85 v Athletic Bilbao 3.90; Tasapeli 3.50

Lyon on yksi niistä joukkueista, joka on voittanut kaikki Eurooppa-liigan ottelunsa tällä kaudella, joten ranskalaisten jatkopaikka on sinettiä vailla. Kotivoitto Athletic Bilbaosta voi sinetöidä jatkopaikan.

Espanjalaiset ovat saaneet kahdesta Eurooppa-liigan ottelusta vain yhden pisteen. Kotimaassaan Bilbao on juuri ja juuri putoamissijojen yläpuolella. Marcelo Bielsan ylistetyt valmentajantaidot ovat joutuneet kyseenalaisiksi, sillä kaikissa kilpailuissa Athletic on voittanut vain yhden seitsemästä viime ottelustaan. Lyon jatkanee Bilbaon tuskaista menoa, kerroin 1,85.

Atletico Madrid 1.20 v Academica 12.00; Tasapeli 6.00

Myös Diego Simeonen Atletico Madrid on voittanut kaikki lohko-ottelunsa. Itse asiassa Atleticon saldo on tällä kaudella tappioton kaikki kilpailut mukaanlukien. La Ligassa joukkue jakaa kärkipaikan Barcelonan kanssa.

Kerroin 1,20 ei houkuttele. Tosin yhdistelmävetoon Atleticon voi poimia huoletta. Arvokkaampia vaihtoehtoja on tarjolla maalintekijäveikkauksessa. La Ligassa Radamel Falcao on Lionel Messin ja Cristiano Ronsldon maalitahdissa. Hän on yksi maailman puhutuimmista ja kovavireisimmistä pelaajista.

Kolumbialainen on tehnyt maalin seitsemässä viime ottelussaan kaikki kilpailut mukaanlukien. Kerroin sille, että hän laukoo tänään ottelun avausosuman, on 2,60.

Liverpool 2.25 v Anzhi Makhachkala 3.10; Tasapeli 3.20

Liverpool on voittanut vain yhden seitsemästä viime kotiottelustaan. Viiden päivän takainen Reading-voittokaan ei aiheuttanut suuria hurraahuutoja peliesityksen puolesta.

Eurooppa-liigassa Pool on hävinnyt Udineselle ja tasannut pisteet Heartsin kanssa. Tänään vastassa oleva Anzhi on erittäin laadukas joukkue.

Venäjän liigan kärkijoukkueen piti selvittää kolme otteluparia päästäkseen lohkovaiheeseen. Kauden kahdeksan Eurooppa-liigan ottelunsa jälkeen se on yhä tappioitta.

Samuel Eto'o ja Lacina Traore muodostavat hyökkäysparin, johon Liverpool ei pysty vastaamaan. Lapulle vieraidencvoitto ilman tasapelimahdollisuutta, kerroin 2,20.

Newcastle 1.57 v Club Brügge 5.40; Tasapelic3.80

Toisin kuin Villas-Boas, Alan Pardew ei kokoonpanovalintojensa perusteella juuri anna arvoa Eurooppa-liigalle. Kotiedusta huolimatta kertoimeen 1,57 ei kannata siis kajota.

Vaikka Newcastle on saanut europeleistään ihan kelpo tuloksia, on riskialtista lyödä vetoja sellaisen jiukkueen puolesta, joka tehnee kokoonpanoonsa isoja muutoksia viikonlopusta.

Papiss Cisse odottanee ottelua innolla. Hän joutui katsomaan viikonlopun Sunderland-tasapelin sivusta. Hyökkääjä on toistaiseksi tehnyt maalinsa muissa kuin Valioliigan otteluissa. Kuun alussa hän ampui maalin 3-0-voitossa Bordeaux'sta. Senegalilaisen maalikerroin tänään on 2,20.

Dnipro 2.00 v Napoli 3.50; Tasapeli 3.35

Myös Dnipron Eurooppa-liigan saldo on sataprosenttinen. Nyt Dnipro Arenalle saapuu Lazio. Ukrainalaiset veivät täydet pistepotit PSV Eindhovenilta ja AIK:lta. Kotiliigassa Dnipro on toisena.

Napoli puolestaan voitti AIK:n kotona, mutta palasi maanpinnalle, kun toisessa lohko-ottelussa PSV antoi italialaisille 3-0-selkäsaunan. Kotimaassaan Napoli on ollut vakuuttava. Napoli pelasi Serie A:ssa tappioitta, kunnes sarjakärki Juventus oli viikonloppuna vahvempi maalein 2-0. Kumpikin joukkue olisi varmaankin tyytyväinen tasapeliin, joka on tarjolla kertoimella 3,35.

Suositellut vedot: Tottenham voittaa, 1,65; Anzhi Makhachkala ilman tasapelimahdollisuutta, 2,20; Falcao tekee vähintään kolme maalia, 9,00.

Jaymes Monte