FC Baselilla jälleen lontoolaisvastustaja


FC Basel on Eurooppa-liigan todellinen yllättäjä. Se on kukistanut muun muassa Dnipron, Zenitin ja edellisellä kierroksella Tottenhamin. Unelmat eivät maksa mitään, ja niitä sveitsiläisillä alkaa varmasti olla. Chelsea on vielä hetken hallitseva Euroopan mestari, mutta lontoolaisten taival Mestarien liigassa päättyi kauan sitten. Nyt Rafael Benitezin tehtävä on pelastaa kausi yltämällä Eurooppa-liigan finaaliin ja Valioliigassa neljän parhaan joukkoon.

Kokoonpanot

Baselin joukkue on terve. Ainoa poissaolija on Raúl Bobadilla, joka ei saa edustaa Baselia Eurooppa-liigassa pelattuaan tämän kauden kilpailussa jo Young Boysin riveissä. Hyökkäyskolmikon muodostavat Valentin Stocker, Marco Streller ja egyptiläinen Mohamed Salah. Alexander Frei jää penkille.

Myös Chelsean miehistö on täysin terve. Piikissä aloittaa Fernando Torres, jonka takana hääräävät Victor Moses, Juan Mata ja Eden Hazard.

Vire

Basel jäi viikonloppuna 2-2-tasapeliin FC Thunin kanssa, mutta pysyi sarjakärjessä, kun myös Grasshopperin oli tyytyminen pistejakoon Luzernin vieraana. Baselilla on kolmen pisteen kaula Grasshopperiin. Kotijoukkueena Basel on kuin juna. Se on voittanut 14 edellisestään kotiottelustaan 12 ja hävinnyt koko kaudella vain yhden kotiottelun.

Chelsea pelasi edellisessä ottelussaan 2-2-tasapelin Liverpoolia vastaan. Joukkue ei kuitenkaan voi luovuttaa Valioliigassa, sillä Mestarien liiga -paikasta seuralle tulevat rahat olisivat seuralle tärkeä tulonlähde.

Aiemmat kohtaamiset

Joukkueet eivät ole koskaan kohdanneet eurocupeissa. Basel pelasi kuitenkin juuri edellisellä kierroksella englantilaisjoukkuetta eli Tottenhamia vastaan ja pudotti yllättäen Spursin jatkosta. Murat Yakinin suojatit pelasivat White Hart Lanella loistavan ottelun ja aiheuttivat Spurs-puolustukselle tukuttain vaikeuksia.

Kertoimet

Chelsea on lievä suosikki kertoimella 2,45, mutta Baselin voitto (2,80) tekisi parista varsin jännittävän. Kuten todettua, sveitsiläisjoukkue ei ole hävinnyt St. Jakob-Parkilla kertaakaan vuoden 2013 puolella. Tasapelin kerroin on 3,30.

Lyö vetoa Eurooppa-liigan välieristä täällä!