HJK lohkovaihejahtiin Rapid Wieniä vastaan


HJK:lla on torstaina alkavassa Rapid Wien -otteluparissa vielä yksi mahdollisuus päästä eurocupien lohkovaiheeseen. Kaksiosaisen otteluparin voittaja lunastaa paikan Eurooppa-liigan lohkoon.

Rapid Wien sijoittui viime kaudella Itävallan liigassa toiseksi, mutta uusi kausi on alkanut ailahdellen. Viidestä ottelustaan Rapid on voittanut vain yhden. Pisteitä on kasassa viisi, ja maaliero on jo viisi osumaa pakkasella.

Viime kauden hopeajoukkueestaan Rapid menetti kolme parasta maalintekijäänsä. Seura hankki tilalle Itävallan sarjoista Stefan SchwabinFlorian Kainzin ja Robert Bericin. Kainz ja Beric ovat iskeneet tällä kaudella maalin mieheen, Schwab on vielä nollilla.

Muuten nuoren Rapid-joukkueen johtaja on keskikentällä uurastava 33-vuotias saksalainen Steffen Hofmann. Hofmann tosin loukkasi päänsä viime viikonlopun liigaottelussa, mutta on matkustanut joukkueen mukana Helsinkiin. Pelityyliltään Rapid Wien on ainakin kotimaansa liigassa varsin rohkea ja hyökkäävä joukkue. Europelien luonne ja HJK:n tekonurmialusta voivat kuitenkin saada päävalmentaja Zoran Barisicin muuttamaan lähestymistapaansa.

HJK:n joukkue on lähes terve. Mestarien liigan kolmannella karsintakierroksella loukkaantuneen Teemu Tainion ja flunssasta kärsineen Rasmus Schüllerin pelaaminen on tosin epävarmaa, ja kaksikon puuttuminen pakottaisi Mika Lehkosuon tekemään täysremontin keskikentän pohjalla. Keskikentälle on tullut lisää leveyttä Joel Perovuon hankinnan myötä, mutta päävalmentaja Mika Lehkosuo tuskin haluaisi nyt luopua suosimastaan pohjakaksikosta.

HJK:n maalilla aloittanee uusi hankinta Toni Doblas, jonka pelilupa saatiin loppuhetkillä kuntoon. 34-vuotiaalle ja meritoituneelle maalivahdille euro-ottelun panokset ja tunnelma tuskin ovat ongelma, mutta uuden maalivahdin ja puolustuslinjan kohtaaminen ensimmäistä kertaa näin merkittävässä ottelussa on riskitekijä.

Tunnepuolella ottelu sytyttää HJK:n joukkueesta etenkin Markus Heikkisen, joka pelasi Rapidin paidassa kuusi kautta.

Ottelu alkaa Helsingissä kello 19.