Sparta Praha haastaa Chelsean


Chelsean Mestarien liiga -taival päättyi täydelliseen fiaskoon. Nyt Blues kuuluu Eurooppa-liigan mestarisuosikkien joukkoon. Ensimmäinen mutka matkassa on Sparta Praha.

Viime kaudella Mestarien liigan voittanut Chelsea jäi tämänvuotisessa lohkossaan Juventuksen ja Shahtar Donetskin taakse kolmanneksi ja putosi yllättäen jatkosta. Lontoolaisten on tyytyminen paikkaan Eurooppa-liigan pudotuspeleissä.

Torstaina urakka alkaa Prahasta. Sparta Praha meni omasta lohkostaan jatkoon sijoituttuaan Lyonin jälkeen toiseksi. Kotiliigassaan joukkue on kolmantena. Sarjakärki Viktoria Plzeniin on eroa kolme pistettä. Huomionarvoista on kuitenkin se, että Tshekin liiga on tällä hetkellä tauolla. Sparta Praha on pelannut harjoitusotteluita, mutta tosipeleistä on jo hetki aikaa.

Chelsea voitti viikonloppuna Valioliigassa Wiganin 4-1. Peliesitys ei ehkä ollut kaikkein vakuuttavin, mutta pisteet ja niiden mukana tullut itseluottamus tulivat tarpeeseen. Lisäksi länsilontoolaiset saavat illan otteluun riveihinsä John Obi Mikelin ja Victor Mosesin, jotka palaavat Afrikan mestaruusturnauksesta. Chelsean maalivahti Petr Cechille ilta on erityinen, sillä hän kohtaa entisen seuransa.

Chelsea on kertoimella 1,10 suursuosikki jatkamaan seuraavaan vaiheeseen. Kerroin Sparta Prahan jatkoonmenolle on 6,00.

Lyö vetoa Eurooppa-liigasta täällä.