TPS:n Tammilehto – ”Putoaminen olisi täysi katastrofi”


Turun Palloseuran henkiset ja fyysiset kyvyt mitataan tänä iltana Eurooppa-liigan karsinnoissa. Turkulaiset tarvitsevat vähintään kolmen maalin voiton luxemburgilaisesta AS Jeunesse Eschistä. Muussa tapauksessa suomalainen jalkapalloväki joutuu todistamaan yhtä kaikkien aikojen noloimmista eurokenttäseikkailuista. TPS:n Duarte Tammilehto uskoo kohtalon ottelun alla vahvasti omiinsa.

Sen ei pitänyt olla mahdollista, mutta niin siinä kuitenkin kävi. Luxemburgilainen amatööriylpeys AS Jeunesse Esch pehmitti TPS:n kotikentällään viime viikolla 2-0. Suomalaisten esitystä kuvattiin muun muassa sanoilla ”nolo” ”häpeällinen” sekä ” ”surkuhupaisa”.

Vastaaviin ”ylisanoihin” ei ole varaa kotiottelussa. Ei missään olosuhteissa.

– Jos me tuolle vastustajalle tiputaan, niin se olisi ihan täysin katastrofi ja shokki. Siinä vaiheessa minkäänlainen selittely ei auttaisi, myöntää TPS:n keskikentän ylitöitä pelkäämätön Duarte Tammilehto Unibetille.

Tänä iltana TPS joutuu selviytymään ilman ”Dunkun” ylitöitä – kuten aikaisemminkin. Tammilehdon polvivamma pitää hänet sivussa todennäköisesti loppukauden ajan.

– Kun ei pääse itse pelaamaan, niin sitä näkee uusia asioita joukkuekavereista. Voin kertoa, että viimeisen viikon ajan olen nähnyt ympärillä h-vetin latautuneita joukkuekavereita. Kukaan ei halua kokea viime viikon häpeää uudestaan, Tammilehto viestittää.

– Minä tiedän, muu joukkue tietää, valmennus tietää ja fanit tietävät, että TPS on hyvä jalkapallojoukkue. Se tarkoittaa sitä, että emme saa tippua missään olosuhteissa luxemburgilaiselle joukkueelle eurokentillä.

Miten illan pelissä sitten käy?

– TPS hoitaa 4-0 ja minun laskupään mukaan se riittää jatkopaikkaan aika kirkkaasti.

Eero Tuominen

Lyö vetoa TPS-Jeunesse Esch-ottelusta täällä!