Italian cupissa suurkohtaaminen Juventus-AC Milan


Cup-ottelut Juventuksen ja Milanin välillä ovat aina olleet tasaisia. Seitsemätä kohtaamisesta kolme on päättynyt tasan.

Juventus on kuitenkin lähiaikoina ollut AC Milania paremmassa iskussa. Juve ei ole hävinnyt Rossonerille neljään viime otteluun.

Sarjakärki Juventus on suursuosikki myös tänä iltana Torinossa.Tässä joukkueiden aiemmat keskinäiset kamppailut Coppa Italiassa:

1942: Juventuksen ensimmäinen cup-voitto tuli jo neljä vuotta aiemmin, mutta tällä kertaa finaalissa kaatui Milan. Ensimmäinen ottelu päättyi 1-1. Toisessa osaottelussa Riza Lushta teki kolme osumaa ja torinolaisseura pääsi jälleen juhlimaan cupin voittoa.

1967: Milan sai odottaa revanssiaan 25 vuotta. Finaalivoitto irtosi lopulta jatkoajalla.

1972: Milan voitti jälleen - mutta kamppailu oli tiukka ja ratkesi Pratin osumaan.

1975: Juventus otti revanssin. Scirean ja Damianin maalit veivät Juven 2-1-voittoon lohkovaiheessa.

1978: Juventukselta puuttui useita MM-kisapelaajia ja kentälle juoksi reservipainotteinen miehistö. Milan voittikin lohkovaiheen ottelun vaivatta kolmella osumalla.

1982: Paolo Rossi huolehti, että Juventus voitti keskinäisen lohko-ottelun. Sillä ei lopulta ollut niin väliä, sillä kumpikin joukkue meni lohkosta jatkoon.

1985: Antonio Virdis teki Milanin ainoan maalin puolivälierässä - mutta se riitti myös välieräpaikkaan.

1990: Finaalien avauskohtaaminen Torinossa päättyi maalittomana. San Sirolla Juventus voitti puolustaja Roberto Gallan osumalla.

1992: Sama kaava toistui. Ensimmäinen finaali oli maaliton, toisessa ottelussa Juventus voitti Schillachin maalilla.

2002: Juventus varmisti paikkansa finaalissa 2-1-voitolla San Sirolla.

2012: Viime vuoden semifinaali oli dramaattinen. Caceres iski yllättäen Juventukselle kaksi osumaa ratkaisevassa toisessa osaottelussa, joka pelattiin Torinossa. Milan tuli kuitenkin vielä tasoihin. Vasta jatkoajan ensimmäisellä puoliajalla Mirko Vucinic teki maalin kaukolaukauksella ja ratkaisi pelin. Vucinic ratkaisi lopulta myös finaalin.

Juventuksen putken jatkumista pidetään todennäköisenä. Bianconeri on suosikki kertoimella 1,72, Milanin vierasvoiton kerroin on 4,65.

Spel Unibet