La Liga: Rayo Vallecano-Real Madrid


Santiago Bernabéun pukuhuoneen politiikka muuttuu viikko viikolta monimutkaisemmaksi, eikä vielä ole edes lokakuu. Sivujuonet tekevät kaudesta mielenkiintoisen psykologisen arvailuleikin, jossa voi pohtia, mitkä lehdistötilaisuudet ovat rehellisiä ja mitkä paineensiirtelyä sekä mitkä vuodot mediaan ovat tahallisia ja mitkä tahattomia.

Sevilla-ottelun jälkeen päävalmentaja José Mourinho kyseenalaisti espanjalaispelaajiensa sitoutimsen tason. Iker Casillas, Xabi Alonso ja Alvaro Arbeloa olivat tehneet PR-työtä nappulakenkävalmistajalle päivää ennen ottelua. Pelaajat ovat vähemmän yllättäen tyytymättömiä julkiseen kritiikkiin, joka ei tosin näytä loppuvan kovinkaan pian.

"Kyse on niiden kahden tai kolmen pelaajan mielentilasta, jotka eivät ajattele kuten muut. Nämä pelaajat eivät ole täysin sitoutuneita eikä jalkapallo ole heille elämän prioriteetti", Mourinho sihisi.

Kokoonpanot

Spekulaatio siitä, keitä Mourinho tarkoitti, kiihtyi, kun Sergio Ramos jätettiin pois Manchester City -ottelun avauskokoonpanosta. Ilmeisesti päätös perustui vain pelillisiin asioihin, joten puolustaja palannee avaukseen. Mesut Özil tai Luka Modric palaa myös avaukseen, ehkä molemmat.

Ruben Martinezin pitäisi näillä näkymin palata Rayo Vallecanon maalin suulle Atlético Madridia vastaan saamansa pelikiellon jälkeen. Alejandro Dominguez, Andrija Delibasic ja Lass Bangoura ovat kaikki pelanneet hyvin, joten kolmikko kilpailee avauskokoonpanon paikoista.

Vire

Real Madridin kauden alku on ollut Mourinhon valmentajauran huonoin. Hänen Chelsea-aikoinaan ilmassa oli vastaava tilanne: kentän ulkopuoliset asiat johtivat hänen lähtöönsä. City-voitossa Real Madrid näytti sisua ja luonnetta, mutta osoitti edelleen paljon haavoittuvuuksia.

Rayo Vallecanon olisi pitänyt hävitä Atlético Madridille aivan pystyyn: 0-4-tappioasemassa joukkue olisi voinut luovuttaa ja antaa pelin kulua loppuun omalla painollaan. Joukkue näytti kuitenkin ammattiylpeyttä ja tuli vielä maalin päähän kymmenen minuutin comebackin myötä. Se oli hienosti pelanneen joukkueen kauden ensimmäinen tappio.

Edelliset kohtaamiset

Edellisessä viidessä Vallecasilla pelatussa keskinäisessä ottelussa on päädytty kahdesti 0-1- ja kahdesti 2-3-lukemiin. Jälkimmäinen on tarjolla mukavalla kertoimella 20,00. Real Madridin 6-2-kotivoitto viime syyskuussa ei ollut tavanomainen joukkueiden välinen kohtaaminen.

Maalintekijäveikkaus

Karim Benzema oli tiistaina hyvässä tikissä. Jos hän pelaa, hänelle tarjotaan kertoimia 4,70 (avausmaali) ja 6,00 (vähintään kaksi maalia). Avausmaalista Ramosin tekemänä saa kertoimen 17,00.

Andrija Delibasic teki viime kaudella kauden toisen ja kolmannen maalinsa. Hän on tehnyt kauden kaikki esiintymisensä vaihtomiehenä. Hänen kertoimensa viimeisen maalin tekijäksi on 14,00.

Tuomio

Real Madrid on hävinnyt kaikki kolme vierasotteluaan. Huono vire ei vain voi jatkua, vaan se loppuu tähän. Vieraskerroin on 1,27.

Bonusveto

Rayo Vallecanon kolmessa edellisessä liigaottelussa kotona on jääty alle 2,5 maalin. Real Madrid ei ole huippukunnossa, joten alle 2,5 maalia voi kokeilla kertoimella 2,65.

Tulosveikkaus

Rayo Vallecano 1-3 Real Madrid (11.00)