Barcelona-Real Madrid: taktinen ennakko


KOKOONPANOT

Barcelona jännittää nilkkavaivaisen Sergio Busquetsin pelikuntoa. Busquetsin pelaamista pidetään erittäin epävarmana, joten todennäköisesti Javier Mascherano jatkaa keskikentällä. Toppariparina nähtäneen siis edelleen Jeremy Mathieu-Gerard Pique.

James Rodriguez on Real Madridin ainoa merkittävä poissaolija. Aiemmin tällä viikolla hän julkaisi Instagramissa kuvan itsestään laukomassa vapaapotkua, joten jalkavamma alkaa kenties olla selätetty. Sunnuntain otteluun Rodriguez ei kuitenkaan ehdi. Luka Modricin paluu pelikuntoon on kuitenkin tärkeä asia Los Blancosille.

VIRE

Real Madrid CF v FC Schalke 04 - UEFA Champions League : News Photo

Tammikuussa Real Sociedad voitti Barcelonan ja Lionel Messi istui vaihtopenkillä. Sittemmin sekä Barca joukkueena että Messi yksilönä ovat olleet loistavassa iskussa: liigassa Blaugrana on voittanut 10 viimeisestä ottelustaan yhdeksän, ja Mestarien liigassa Manchester City oli lähestulkoon suupala.

Real Madrid taas on kompuroinut. Se on kärsinyt lähiakoina tappiot Athletic Bilbaolle ja Atletico Madridille sekä jäänyt Villarrealia kanssa tasapeliin. Mestarien liigan kotitappio Schalkelle ei lopulta käynyt kalliiksi, mutta esitys osoitti, että kaikki ei ole kunnossa.

Lokakuussa Madridissa Real kaatoi Barcan komeasti 3-1. Ottelu ratkesi Realin vasemmalla laidalla, missä Marcelo ja Isco hyödynsivät Xavin heikentyneen liikkeen. Xavi ei varmastikaan pelaa sunnuntaina.

BBC

Lokakuussa Gareth Bale oli sivussa, joten Real Madrid pelasi 4-4-2-ryhmityksellä, jossa Toni Kroos ja Luka Modric luutivat keskustassa ja Rodriguez ja Isco laidoilla. Kun Bale pelaa, ryhmitys on 4-3-3, jossa walesilainen leikkaa oikealta laidalta sisään. Cristiano Ronaldo pelaa vasemmalla ja Karim Benzema keskellä. Hyökkäystrio tunnetaan BBC-kolmikkona.

Kun kumpikin laitapelaaja pyrkii leikkaamaan keskelle, kentän keskustaan syntyy ruuhkaa. Laitapakkien on siis noustava tuomaan leveyttä hyökkäyksiin. Ronaldo on selvästi turhautunut joukkuetovereihinsa ja eritoten Baleen, joten Realin rytmi on ollut kadoksissa. Bale tulee kuitenkin todennäköisesti pitämään paikkansa, sillä Madridin presidentti Florentino Perez on investoinut Baleen niin paljon sekä rahaa että tunnetta.

MESSI, NEYMAR JA REALIN LAITAPAKIT

Real Madrid CF v FC Barcelona - La Liga : News Photo

Aivan viime aikoihin asti Barcelonankin kärkikolmikon peli on yskinyt. Ovatko Messi, Neymar ja Luis Suarez liiankin hyviä pelaamaan yhdessä? Nyt kolmikko on kuitenkin löytänyt yhteispelinsä. Messi on tyytynyt paikkaansa laidalla siitäkin huolimatta, että Suarez ei ole päässyt piikissä samalle tasolle kuin viime kaudella Liverpoolissa.

Riski piilee siinä, että Messi tai Neymar eivät ole järin innokkaita seuraamaan Realin laitapakkeja puolustuspäähän. Se avaa tilaisuuksia lokakuussa huippupelin pelanneelle Marcelolle ja Daniel Carvajalille, joskin heidän nousunsa luovat puolestaan tilaa Messille ja Neymarille. Etenkin Marcelon on tärkeää nousta mukaan hyökkäyksiin, kun Ronaldo leikkaa keskelle. Tästä syystä Messin ja Marcelon kohtaaminen on ottelun tärkein taistelupari.

RAKITICIN ROOLI

Xavi on hiipumassa ja Cesc Fabregas on myyty, joten Barcelona tarvitsee kipeästi uutta keskikenttäpelaajaa. Ivan Rakitic ei tee syöttämisestä taidetta kuten Xavi parhaina päivinään, mutta hän on teknisesti hyvä pelaaja. Rakitic tuo peliin rytmitystä ja dynamiikkaa, jota Barcalta on puuttunut.

Rakiticilla on varmasti paremmat eväät Marcelon paimentamiseen kuin Xavilla oli lokakuussa Bernabeulla. Entisenä laitapelaajana Rakitic osaa myös tehdä myöhäisiä juoksuja boksiin. Siitä oli paljon iloa Cityä vastaan.

YHTEENVETO

FC Barcelona v Manchester City - UEFA Champions League Round of 16 : News Photo

Kuntopuntarin perusteella Barcelona on syystäkin selvä ennakkosuosikki. 1,71 ei kuitenkaan ole kovin houkutteleva kerroin.

Kaikista Realin ongelmista huolimatta 4,50 on kova vieraskerroin, Ainakin aasialainen tasoitusveto Real +0,75 (1,96) on houkutteleva. Barca on kuitenkin ollut niin kovassa iskussa, että vaaka kallistuu isännille. Kupongille Barca -0,75 kertoimella 1,84.

Lyö vetoa ottelusta täällä!