Ed Malyonin Varma: Betis on hyvä valinta


Perjantain pelivalinta tulee Espanjasta, missä Real Zatagoza ja Real Betis ottavat yhteen ensimmäisessä joulutauon jälkeisessä ottelussa.

Zaragoza on melko turvallisesti keskikastissa viime kauden ihmepelastumisensa jälkeen. Viidentenä olevaan illan vastustajaan nähden joukkueella on vain kuuden pisteen takamatka. Betis on puolestaan yllättänyt monet kauden alkupuoliskon esityksillään. Divariajat ovat kaukainen muisto, kun joukkue taistelee jopa paikasta Mestareiden liigaan.

Keskikentän Beñat on ollut avainasemassa. Pelaaja rynni jopa Espanjan maajoukkuerinkiin, mikä on aikamoinen saavutus kun huomioidaan, minkä tasoisia keskikenttämiehiä maajoukkueella on riveissään. Ruben Castro on myös ollut tärkeä. Hän ei ole nuori mies, mutta hieno sarjasijoitus on paljolti myös Castron esitysten (ja maalien) ansiota.

Zaragoza oli hyvässä iskussa ennen talvitaukoa. Joukkue voitti kolme neljästä edellisestä ottelustaan, mutta ennen sitä tilille napsahti kuudesta ottelusta vain yksi voitto. Joukkue onkin ollut epätasainen koko kauden ajan. Betis on ollut tasaisempi, mikä on myös iso tekijä joukkueen menestyksessä. Syyskuun jälkeisen ajan kuudesta tappiosta neljä on tullut sarjan neljää kärkiryhmää vastaan. Näitä häviöitä ja derbynöyryytystä lukuunottamatta joukkue on pelannut erittäin vakuuttavasti. Siksi onkin yllätys, että joukkueen voittokerroin on tänään niinkin korkea kuin 3,05.

Kotijoukkueen kerroin on niinkin alhainen kuin 2,28 eikä se houkuttele vähääkään. Zaragozan kotivire ei ole häävi eikä La Romaredalla olla päädytty tasapeliin 15 viime otteluun. Siksi päivän Varma on Betisin voitto.

Ed Malyon