Ed Malyonin Varma: Getafe pieksee Granadan


Getafe isännöi Granadaa maanantain La Liga -mittelössä. Kumpikin joukkue on kehnossa vireessä ja loukkaantumisten sekä pelikieltojen runtelema, mutta molemmat hakevat Madridista alkua nousukunnolle. Kotijoukkue yllätti Malagan, mutta on sittemmin pelannut kuusi ottelua voitoitta. Getafe on silti kahdeksan pistettä edellä Granadaa sarjataulukossa.

Andalusialaiset ovat voittaneet vain kolme 13 edellisestä ottelustaan. Samalla ajanjaksolla kahdeksan ottelua on päättynyt tappioon. Yhteistyö italojätti Udinesen kanssa on tuonut seuran riveihin tukun lainapelaajia, mikä oli avainasia nousujuhliin päättyneellä viime kaudella. Tämän kauden laina-avut eivät kuitenkaan ole olleet samaa tasoa. Sama pätee myös tuloksiin.

Getafen huono vire valehtelee hieman. Voitoton putki on toki huolenaihe, mutta seitsemässä viime ottelussa vain yhdessä vastustaja on majaillut sarjan alemmalla puoliskolla. Muut ottelut joukkue on pelannut parempia joukkueita vastaan. Jotkut niistä ovat joutuneet tyytymään tasapeliin.

Putoamisuhan alla olevaa Granadaa vastaan madridilaisten pitäisi nousta tasolleen. Joukkue kuuluu kaikesta huolimatta sarjan alemman puoliskon parhaisiin ryhmiin. Getafen voittokerroin on 1,95.

Ed Malyon