El Clasico: kotietu siivittää Real Madridin voittoon


Real Madrid 2.22, tasapeli 3.65, Barcelona 3.15

La Ligan mestaruustaistelu näyttää venyvän kalkkiviivoille, mutta El Clásicossa saatetaan nähdä ainakin esimakua ratkaisusta.

Carlo Ancelottin mukaan Real Madridista saattaa tulla paras joukkue, jota hän on koskaan valmentanut. "Minulla on ollut laadukkaita joukkueita aiemminkin, mutta tässä joukkueessa on kokemusta, nuoruutta, luonnetta ja persoonallisuutta", Ancelotti lausui Gazzetta dello Sportille.

Sitkeiden huhujen mukaan Gerardo Martino ei jatka Barcelonan valmentajana ensi kaudella. Huhu on luonnollisesti tyrmätty. "Olemme puhuneet hänelle, ja hän on keskittynyt joukkueen tavoitteisiin sekä ensi kauden haasteisiin", sanoi Manel Arroyo, joka toimii seuran tiedotuksessa.

Kokoonpanot

Real Madridin Karim Benzema on palannut harjoituksiin Málaga-ottelussa saamansa kolhun jäljiltä. BBC-kolmikko (Benzema, Gareth Bale ja Cristiano Ronaldo) nähdään siis Ancelottin 4-3-3-ryhmityksen kärkenä. "En aio tehdä asioista monimutkaisia. Teen elämän kaikille helpoksi", Ancelotti kertoi avauskokoonpanostaan. Ángel di Maria palaa keskikentän keskustaan. Dani Carvajal aloittaa oikeana puolustajana.

Martino hyödyntää usein kärkiotteluissa neljää keskikenttäpelaajaa. Graafisesti ryhmitys todennäköisesti ilmaistaan 4-3-3-ryhmityksenä, mutta käytännössä keskikenttä pelaa ennemmin timanttimuodostelmassa. Hyökkäyksessä nähdään siis Lionel Messi ja joku toinen. Viime viikonloppuna lepuutetun Neymarin odotetaan avaavan, vaikka Alexis Sánchez on tehnyt 17 liigamaalia.

Vire

Barcelonan 2-1-voitto kauden ensimmäisessä Clásicossa venytti katalaanien sarjajohdon kuuteen pisteeseen. Joukkueiden erosta tällä hetkellä kertookin se, että nyt puolestaan Real Madrid on neljä pistettä edellä Barcaa.

Ei kannata hätkähtää sitä, että Madridilla oli viime viikonloppuna vaikeuksia Andalusiassa ja Barca murskasi Osasunan. Los Blancos on tällä hetkellä tasaisempi suorittaja. Joukkueen tappioton putki on 31 ottelun pituinen.

Edelliset kohtaamiset

Real Madrid on voittanut kuudesta edellisestä yhteenotosta kolme ja kolmesta edellisestä isännöimästään Clásicosta kaksi. Kumpikin joukkue on tehnyt maalin kuudessa edellisessä Clásicossa, ja näin käynee tälläkin kertaa kertoimella 1,43.

Ronaldo vastaan Messi

Ronaldo on tehnyt yhdeksän maalia kuudessa viime ottelussaan kaikissa kilpailuissa. Hän on myös viihtynyt kentällä Barcelona-kohtaamisissa viime aikoina. Portugalilaisen avausmaalikerroin on 4,40, kerroin kahden maalin illalle 4,15 ja hattutempulle 18,00.

Messi teki viime viikolla hattutempun ja nousi Paulino Alcantaran ohi Blaugranan kaikkien aikojen maalitykiksi. Messin avausmaalikerroin on 4,80, kahden maalin kerroin 6,50 ja hattutemppukerroin 18,00.

Maalintekijäveikkaus

Benzema on tehnyt kuusi maalia seitsemään viime otteluun. Hänen avausmaalikertoimensa on 6,25. Barcan Cesc Fábregas oli sivussa Osasunaa vastaan, mutta tänään hänen pystyjuoksunsa keskikentältä voivat kääntää ottelun. Fábregasin avausmaalikerroin on 9,50

Pelivihjeet

Viime aikojen kohtaamisessa on usein nähty aikainen maali. Avausmaalin tekijä on välttänyt tappion kuudessa edellisessä kohtaamisessa. Maali ensimmäisen vartin aikana antaa kertoimen 2,75.

Panokset ovat mestaruustaistelun kannalta niin kovat, että vauhdikkaan alun jälkeen tilanne voi rauhoittua. Taukotasapelin ja Real Madridin voiton yhdistelmä on tarjolla kertoimella 5,75.

Alle 3,5 maalin kerroin 1,53 on vilkaisen arvoinen. Kuudesta viime Clásicosta neljässä on tehty vähemmän kuin neljä osumaa.

Yhteenveto

Real Madrid on ollut kotonaan loistoiskussa. Barcelona on aivan eri tason joukkue kuin monet muut La Liga -ryhmät, mutta Los Blancos pystyy kukistamaan Barcankin. Real joutuu pelaamaan pitkät tovit ilman palloa, mutta Los Blancosin hyökkäystrion nopeus voi lopulta ratkaista ottelun.

Tulosveikkaus: 2-1 (8,50)