Kuka korvaa Victor Valdesin Barcelonan maalilla?


Useimpien futareiden luulisi olevan tyytyväisiä vakituiseen pelipaikkaan Barcelonassa, joka on kuulemma yksi maailman parhaista joukkueista. Victor Valdes ei näköjään kuulu useimpiin: 30-vuotias maalivahti yllätti katalaanit viime viikolla ilmoittamalla, ettei hän tule allekirjoittamaan jatkosopimusta. Valdesin uskotaan haluavan nähdä erilaisia jalkapallokulttuureita. Siirto Englantiin, Italiaan tai jopa MLS:n kaltaisiin vähemmän suosittuihin liigoihin on mahdollinen.

Lähti Valdes mihin tahansa, on selvää, että Barcelona tarvitsee maalivahdin. Ykkössuosikki Barcelonan ensi kauden maalivhadiksi on Vicente Guaita (kerroin Barcelonaan siirtymiselle 2,50). Valencia-veskari yhdistettiin huhuissa Barcaan jo ennen kuin Valdesin tilanne selvisi. Guaita on esityksillään herättänyt Barcelonan seurajohdon kiinnostuksen. 25-vuotiaana hän olisi myös satsaus seuran tulevaisuuteen.

Toinen mahdollinen nimi on Borussia Mönchengladbachin nuori Marc-André ter Stegen (4,50). Hän oli yksi joukkueen loistavan viime kauden parhaita pelaajia. Stegen on jo ollut kahdesti Saksan maajoukkueen mukana, vaikka hän on vasta 20-vuotias. Kokemattomuus voi kuitenkin olla huolenaihe Barcalle. Samaa ei voi sanoa Maarten Stekelenburgista (10,00), joka on pelannut yli 50 maaottelua Hollannin paidassa. Hollantilainen on ajautunut AS Romassa sivuraiteelle. Hän olisi hyvä, vaikkakaan ei tajunnanräjäyttävä hankinta.

Huippunimistä Barcelonaan on liitetty muun muassa Joe HartManuel Neuer ja, kiinnostavaa kyllä, Iker Casillas (kaikkien kerroin 75,00). Kaikilla kolmella on vahvat siteet nykyisiin seuroihinsa, vaikka Casillasin taannoinen riita Real Madridin valmentaja Jose Mourinhon kanssa on herättänyt epäilyksiä veskarin tulevaisuudesta. On epätodennäköistä, että Espanjan maajoukkueen kapteeni siirtyisi verivihollisen riveihin, mutta oudompiakin asioita on tapahtunut.

Jos mikään ylläolevista vaihtoehdoista ei houkuttele, Barcelona voi nostaa oman miehensä tolppien väliin. Kerroin sille, että Valdesia neljä vuotta tuurannut Jose Manuel Pinto aloittaa ensi kauden Barca-maalilla, on houkutteleva 10,00. Valdes itsekin voi tietysti vielä muuttaa mieltään. Hänen kertoimensa on 3,00.

Kuka aloittaa Barcelonan maalilla kauden 2013-14 ensimmäisessä liigaottelussa? Lyö vetoa täällä!