La Liga: Athletic Bilbao pitää Barcelonan kurissa


Milloin Atlético Madrid nousee oikeasti mestarikandidaatiksi? Viime kaudella Atléti aloitti loistavasti, mutta putosi kyydistä. Tällä kaudella joukkueella vaikutti olevan enemmän leveyttä ja variaatioita sekä nimilistassa että pelitavassa. Kukaan ei kuitenkaan vielä puhu pokaaleista, ei etenkään valmentaja Diego Simeone.

Atlético otti suurimman voittonsa 25 vuoteen, kun se iski seitsemän palloa Getafen verkkoon Madridin "miniderbyssä". Ottelun kohokohta oli Diego Costan saksipotkumaali, jossa hän sekä ponnisti että viimeisteli oikealla jalalla. Maali toi muistoja seitsemän vuoden takaa, jolloin uransa huipulla ollut Ronaldinho teki vastaavan maalin Barcelonalle.

Athletic Bilbao 5.10, tasapeli 4.20, Barcelona 1.62

Athletic Bilbaon tilanne näyttää hyvältä. Joukkue pääsee 15. sarjakierrokselle täynnä itseluottamusta. Ernesto Valverden luoma pelityyli on varovaisempi kuin ex-luotsi Marcelo Bielsan, ja se tuottaa tulosta. Kuudesta viime ottelusta on tullut vain yksi tappio. Neljänteen sijaan on matkaa yksi piste. Kotonaan Athletic ei ole hävinnyt. Joukkueella on kaikki edellytykset Mestarien liigaan.

Maalintekovastuu on jakautunut tasaisesti koko joukkueelle. Huhtikuun vastaavassa ottelussa Markel Susaeta teki avausmaalin. Kerroin sille, että hän toistaa tempun tänään, on 12,50.

Gerardo Martino hävisi ensimmäistä kertaa Barcelonan luotsina, kun Blaugrana nöyrtyi Ajaxille. Martino, Xavi, Carles Puyol ja Gerard Piqué sanoivat useissa haastatteluissa, että joukkueen pelistä puuttui intensiteettiä. "Tekosyitä ei ole. Emme pelanneet niin hyvin, kuin Barcelonan pitäisi", Cesc Fabregas selitti. Oli selvää, että tappio tuo negatiivisia asioita pintaan, mutta yksi tappio 21 otteluun ei aiheuta syytä huoleen.

Joukkueiden kohtaamiset ovat usein kovatempoisia vääntöjä. Kova työnteko ilman palloa on yhtä tärkeää kuin pallon kanssa. Kahdessa viime yhteenotossa on tehty 10 maalia. Luvassa on jännittävä ja viihdyttävä ottelu. Peleihin menee yli 3,5 maalia kertoimella 2,40.

Tulosveikkaus: 2-2 (12,50)

Lyö vetoa La Ligasta ja katso otteluita suorana täällä!