La Liga: Atletico ottaa tarvitsemansa pisteen


La Liga -kausi saa kliimaksinsa tänä viikonloppuna. Sen jälkeen huomio kääntyy MM-kisoihin. Espanjan maajoukkueluotsi Vicente Del Bosque julkisti tiistaina alustavan, 30-miehisen ryhmänsä, joka ei juuri sisältänyt yllätyksiä.

Suurin yllätysnimi listalla oli Athletic Bilbaon Ander Iturraspe, mutta hän tuskin yltää 23 pelaajan lopulliseen kisajoukkueeseen. Seitsemän pelaajan jättäminen pois kisajoukkueesta ei ole kadehdittava tehtävä, vaikka Bayern Münchenin Thiago Alcantaran loukkaantuminen helpotti työtä hieman.

Tänään Alcantaran ex-seura Barcelona pelaa äärimmäisen tärkeän "sarjafinaalin".

Real Madrid 1.33, tasapeli 5.50, Espanyol 8.50

 

Real Madridin mestaruuden tavoittelu päättyi nolosti. Joukkue luopui kesysti kaikesta toivostaan, kun se hävisi vieraissa Celta Vigolle 0-2. Real ei kuitenkaan ole ainoa joukkue, joka on konttaamassa maalilinjan yli. Kolme mestaruutta tavoittelevaa joukkuetta ovat yhteenlaskettuna ottaneet vain viisi pistettä 21 mahdollisesta.

Ensi viikolla Real pelaa Mestarien liigan finaalissa, joten Carlo Ancelotti peluuttanee ainakin lähes parasta miehistöään. Gareth Balen, Karim Benzeman, Angel di Marian ja Cristiano Ronaldon pelikunto on kuitenkin kysymysmerkki.

Ronaldo aloittanee, vaikkei olisikaan täydessä iskussa. Hän on vain yhden maalin päässä Euroopan Kultaisesta kengästä. Tällä hetkellä Ronaldo on kisassa tasoissa Liverpoolin Luis Suarezin kanssa.

Sergio Ramosin virhe vapautti viime viikolla Celta Vigon Charlesin avausmaalintekoon. Ramos on kuitenkin tehnyt viisi maalia viidessä viime ottelussaan kaikki kilpailut mukaanlukien. Puolustajan avausmaalikerroin on 16,00.

Katalonialaislehti Mundo Deportivon mukaan Espanyol-valmentaja Javier Aguirre jättää seuran kesällä. Suurin syy päätökseen on Aguirren ja seuran urheilujohtaja Oscar Perarnaun alati huononevat välit. Espanyol pystyy kuitenkin usein nostamaan tasoaan huippujoukkueita vastaan.

Real on kuitenkin La Ligan 18 kotiottelussaan jäänyt vain neljä kertaa alle neljän tehdyn maalin rajan. Yli 2,5 kotimaalin kerroin on 2,08.

Tulosveikkaus: 3-0 (9,50)

Barcelona 1.83, tasapeli 3.70, Atlético Madrid 4.50

 

Barcelona teki parhaansa mokatakseen mestaruusmahdollisuutensa, mutta nyt titteli on vain yhden voiton päässä. Maaliton tasapeli Elcheä vastaan oli vasta toinen nollapeli kymmenessä edellisessä ottelussa, jossa José Pinto on vartioinut Blaugranan maalia.

Tilasto korostaa Victor Valdésin merkitystä. Seuran jättävä maalivahti kirjoitti tällä viikolla seuralle avoimen kirjeen, jossa hän kiitti valmentajia, joukkuekavereitaan ja faneja tuesta.

Lisäksi Barcelona järjesti tapahtuman, jossa kunnioitettiin uransa lopettavaa topparia ja kapteenia Carles Puyolia. "Camp Noulla pelaaminen on ollut urani huippu. Isäni painotti aina, että vaikka en pääsisikään Barcelonan joukkueeseen, se ei saa jäädä kiinni siitä, etten tehnyt kaikkeani sen eteen", Puyol sanoi tilaisuudessa.

Tapahtumat vaikuttavat huonosti ajoitetuilta, kun edessä on vielä yksi, koko kauden määrittävä ottelu. Kaikki tiesivät Valdésin lähtevän ja Puyolin lopettavan, joten eivätkö seremoniat olisi voineet odottaa kauden jälkeiseen aikaan?

Mestarien liigan finaalissa pelaavan Atletico Madridin kausi on ollut erinomainen, kävi kahdessa viimeisessä ottelussa miten tahansa. Kauden päättyminen pokaalittomana olisi kuitenkin valtava pettymys.

Pelikieltonsa sovittanut Diego Godin palaa organisoimaan puolustusta. Loukkaantumisestaan toipunut Diego Costa on myös pelikunnossa. Costan avausmaalikerroin on 6,00.

Viidestä edellisestä kohtaamisesta neljä on päättynyt tasan. Atletico ei tule otteluun vain välttämään tappiota, sillä se ei kuulu joukkueen tapoihin. Tasapelikin riittäisi kuitenkin mestaruuteen. Tasatilanne sekä tauolla että ottelun päätteeksi antaa kertoimen 5,10.

Tulosveikkaus: 1-1 (7,00)