La Liga: Atleticolle loistostartti uudelle vuodelle


Atletico Madrid 1,20, tasapeli 6,50, Levante 16,00

La Liga palaa talvitauolta Vicente Calderonilla, jossa sarjakolmonen Atletico isännöi 15. sijalla olevaa Levantea.

Atleticon joulukuu oli haastava niin kentällä kuin sen ulkopuolella, mutta esitys vuoden päättäneessä Athletic Bilbao -ottelussa oli erittäin vakuuttava. Ilman pelikiellossa olleita Kokea ja Mario Mandzukicia pelannut joukkue oli tauolla 0-1-tappioasemassa ja matkalla kohti taas yhtä vierastappiota. Antoine Griezmannin toisella puoliajalla takoma hattutemppu siivitti kuitenkin punavalkoiset 4-1-voittoon, joka piti puolustavan mestarin mukana pokaalijahdissa.

Joulunpyhinä Los Colchonerosin fanit saivat kuulla, että heidän suuri sankarinsa Fernando Torres palaa seuraan seitsemän ja puolen vuoden poissaolon jälkeen. On mysteeri, pystyykö pian 31 vuotta täyttävä "El Nino" löytämään takavuosien maalijyvänsä uudelleen. Levantea vastaan kysymykseen ei saada vastausta, koska Atleticon, AC Milanin ja Chelsean välinen monimutkainen lainasopimus menee läpi vasta, kun Italian siirtoikkuna aukeaa 5. tammikuuta. Torres tekee siis debyyttinsä todennäköisesti keskiviikon cup-ottelussa Real Madridia vastaan.

FBL-EUR-C1-ATLETICO-CHELSEA : News Photo

Torres-hype on vienyt huomiota joulukuun alun Deportivo La Coruña -kotiottelua edeltäneiltä väkivaltaisuuksilta. Sen jälkeen Atletico hävisi vuoden viimeisen kotiottelunsa vaisun kotiyleisön edessä Villarrealille 0-1. Perjantaina valmentaja Diego Simeone pyysi kannattajia asettumaan joukkueen tueksi ja aloittamaan uusi vuosi positiivisella tavalla.

"Haluaisimme stadionin olevan täysi. Kutsumme kaikki kannattajamme stadionille, jolla he antoivat meille paljon iloa viime vuonna. Tarvitsemme omiemme tuen", Simeone vetosi.

Tulevasta cup-derbystä huolimatta Atletico tuskin kierrättää kovinkaan paljoa. Griezmann ja Mandzukic aloittanevat kärjessä. Lihasvammasta toipunut Arda Turan on tiettävästi pelikunnossa. Brassitoppari Miranda kärsii edelleen takareisivammasta, joten hienosti pelannut nuorukainen Jose Maria Gimenez saa jälleen vastuuta. Simeone veti joukoilleen ylimääräiset treenit uudenvuodenpäivinä, mikä kertoo siitä, että valmentaja ei turhaan heittäydy tunteelliseksi.

Levante on pelannut kaikki kilpailut mukaanlukien viisi tasapeliä peräkkäin. Viime vuosi päättyi kotona 1-1-tulokseen Real Sociedadia vastaan. Los Granotas on juuri La Ligan putoamisviivan yläpuolella. Valmentaja Lucas Alvarezilla ei ole loukkaantumishuolia, mutta kokenut toppari David Navarro on pelikiellossa.

Viime kaudella valencialaisjoukkue hävisi epäonnekkaastikin Atleticolle vieraissa 2-3. Huhtikuussa Levante yllätti punavalkoiset kotikentällään 2-0, kun Atletico oli vähällä hukata mestaruuden hyppysistään. Sen ottelun tulos saattaa vain lisätä Atleticon näyttöhaluja. On vaikea uskoa mihinkään muuhun kuin selvään kotivoittoon.

Tulosveikkaus: 3-0, 6,10

Lyö vetoa ottelusta ja katso se suorana täällä!