La Liga: Atleticon tehokaksikko liikaa Malagalle


LAUANTAI

Valencia-Getafe

Valencia kohtaa Getafen ensimmäisessä kotiottelussaan Gary Nevillen alaisuudessa. Vastustaja on Nevillelle pakkovoitto-otteluun varsin sopiva.

Getafe on saalistanut vieraskentiltä vain yhden sarjapisteen ja hävinnyt tien päällä kuudesti. Vierassaldon kaunistuminen ei näytä nytkään todennäköiseltä. Vieraspelien maaliero on 3-18, ja siitä on pitkä matka hyvään tulokseen Mestallalla.

Valencia valmentajatilanteesta riippumatta kotijoukkue on vieraille liian paha rasti. Valencialta olisi lupa odottaa voittoa, vaikka Neville pitäisi ottelua edeltävän palopuheen kiinaksi.

SD Eibar v Valencia CF - La Liga : News Photo

Täysin yksipuolista ottelua ei pidä odottaa, vaikka Valencia onkin suosikki. Kotijoukkue kohtaa kuitenkin kahdessa seuraavassa ottelussaan Villarrealin ja Real Madridin, joten joukkue varmasti ymmärtää, että lauantaina on syytä ottaa täydet pisteet.

Alvaro Negredo tekee maalin & Valencia voittaa, 3,45
3-1, 16,00

SUNNUNTAI

Real Madrid-Rayo Vallecano

Rayo Vallecanon päävalmentaja Paco Jemez nauttii kulttimaineesta.

Jemez rakentaa joka vuosi joukkueensa uudelleen käytännössä ilman rahaa. Rayo kerjää, varastaa ja lainaa pelaajia mistä tahansa.

Joukkueelta menee luonnollisesti oma aikansa oppia Jemezin tavoille, mutta kauden lopussa Rayo majailee yleensä keskikastissa kaukana putoamisviivasta. Sen jälkeen sama show käynnistyy uudelleen.

Pallonhallintaan perustuva pelityyli on Jemezille pakkomielle. Valmentaja haluaa joukkueensa pelaavan palloa omasta päästä saakka maata pitkin hinnalla millä hyvänsä. Hinta onkin yleensä varsin korkea, jos päästettyjen maalien saraketta katsotaan.

Rayon joukkue koostuu yleensä keskivertoa heikommista kiertolaisista, joille riittää pelkästään peliajan saaminen pääsarjatasolla. Pelaajamateriaali ei todellakaan tue Jemezin pelityyliä, mutta luotsi pitää kiinni periaatteistaan.

Rayon puolustus kuuluu vuodesta toiseen La Ligan heikoimpiin. Joukkue pelaa hyvin vähän tasapelejä, vaan pelaa upporikasta ja rutiköyhää. Viime kauden saldo oli 15 voittoa, neljä tasapeliä ja 19 tappiota. Rayo päästi koko liigassa eniten maaleja (68), mutta keräsi matkan varrella 49 pistettä ja vältti putoamisen 17 pisteen erolla.

Tällä kaudella Rayolla on kuitenkin ollut vaikeaa, ja joukkue majailee putoamisviivan alapuolella. Jemezin tekemiset on kyseenalaistettu ensimmäistä kertaa.

Real Madrid CF v Malmo FF - UEFA Champions League : News Photo

Real Madridilla on tapana syödä Rayon kaltaisia joukkueita aamupalaksi etenkin kotikentällään. Los Blancosin heikkous piilee kamppailuissa etukäteen kovia vastustajia vastaan. Heikommat niput Real selättää vakuuttavasti.

Samaa voi sanoa Cristiano Ronaldon tämän kauden esityksistä. Ronaldo on tehnyt tällä kaudella 21 maalia, mutta ei yhtäkään Athletic Bilbaoa, Villarrealia, Paris Saint-Germainia, Sevillaa, Atletico Madridia tai Barcelonaa vastaan. Lusitaania on kritisoitu siitä, että hänen maalinsa eivät enää ratkaise suuria otteluita.

Rayoa vastaan Realilta voi joka tapauksessa odottaa suurinumeroista voittoa. Villarreal-tappion jälkeen Los Blancosin on palattava voittojen tielle, eikä Ronaldokaan jää siinä leikissä toimettomaksi.

Real Madrid tekee yli 4,5 maalia, 2,85
Cristiano Ronaldo tekee vähintään kolme maalia, 6,00

Malaga-Atletico Madrid

Malaga nappasi viikko sitten kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Rayo Vallecanon kotiluolassa. Samalla syntyi joukkueen sesongin ensimmäiset vierasmaalit. Kummankin taian rikkominen tuli tarpeeseen. Malagan maalihanojen kuivuus on ollut valtava ongelma läpi kauden.

Malaga on iskenyt koko kaudella vasta yhdeksän maalia. Ryhmä on pelannut 15 ottelua ja tehnyt maaleja vain neljässä.

Puolustuspäässä Malaga on kuitenkin päästänyt vain 14 maalia, yhden vähemmän kuin Barcelona. Joukkueen puolustus on liigan neljänneksi paras. Se selittää, miksi joukkueella on 14 pistettä.

Valmentaja Javi Gracia on saanut vuodesta toiseen todistaa parhaiden hyökkäyspään pelaajiensa lähtöä. Viime viikkoina Gracia on ollut kovien paineiden alla. Rayoa vastaan käskyttäjä jätti parhaan maalintekijänsä Charlesin penkille. Brassikärki pääsi kentälle 0-1-tappiotilanteessa ja teki heti maalin. Charles on tehnyt Malagan yhdeksästä liigamaalista viisi.

FBL-ESP-LIGA-ATLETICO-ATHLETIC : News Photo

Atletico Madrid puolestaan jyrää vakuuttavasti eteenpäin. Viime viikon voitto Athletic Bilbaosta nosti Atleticon tasapisteisiin sarjakärki Barcelonan kanssa. Ei ole yllätys, että Atleticon puolustus on jälleen liigan paras. Malagan on vaikea kuvitella onnistuvan maalinteossa.

Rayo-voiton ansiosta Malagan kannattajat sallivat omilleen ääripuolustavan lähestymistavan sunnuntain otteluun. Isäntien tavoitteena tulee olemaan Atletico-hyökkäyksen pysäyttäminen. 0-0 olisi Malagalle loistava tulos.

Helppoa iltaa Atleticolle ei ole luvassa, mutta punavalkoisten pitäisi silti pystyä jauhamaan voitto. Antoine Griezmann heilutti jälleen verkkoa viikko sitten, ja Fernando Torres jahtaa edelleen Atletico-uransa sadatta maalia. Kumpikin saattaa hyvinkin osua sunnuntaina.

Antoine Griezmann tekee maalin, 2,55
Fernando Torres tekee maalin, 3,30
0-2, 8,50