La Liga: Balelle ja Real Madridille lentävä lähtö kauteen


La Ligan maanantai-illassa Real Madrid avaa kautensa kotikentällä nousijajoukkue Cordobaa vastaan. Puolustava mestari Atletico Madrid matkustaa puolestaan kaupungin halki Rayo Vallecanon vieraaksi.

Real Madrid 1.07, tasapeli 12.50, Cordoba 28.00

KOKOONPANOT

Real Madridin James Rodriguez saattaa saada uuden tilaisuuden keskikentällä nyt, kun Angel Di Marian lähtö on varmistumassa. Pepe, Alvaro Arbeloa ja Asier Illarramendi saattavat saada peliaikaa, jos Carlo Ancelotti päättää lepuuttaa Supercupissa rasittuneita suojattejaan.

Cordoba-valmentaja Albert Ferreriä odottaa "lämmin" vastaanotto, kiitos miehen Barcelona-taustan. Entinen Real-puolustaja Raul Bravo jätti Cordoban yllättäen lauantaina, joten häntä ei Santiago Bernabeulla nähdä.

VIRE

Real näytti melko valmiilta voittoisassa Euroopan Supercup -ottelussaan Sevillaa vastaan. Sen sijaan tappio Atletico Madridille kaksiosaisessa Espanjan Supercupissa herätti kysymyksiä. Ancelottikin on ollut mediassa normaalia varautuneempi keskustellessaan Di Mariaa koskevista spekulaatioista.

Cordoba voitti kuudessa harjoitusottelussaan vain pikkuseura Marbellan. Niistä peleistä on kuitenkin vaikea vetää johtopäätöksiä, sillä Ferrerin miehistössä on 13 uutta pelaajaa.

VALMENTAJIEN SUUSTA

Ancelotti: "Joukkue on hyvä ja puolustus pitävä. Maalinteko ei ole ongelma, maalit kyllä tulevat aikanaan."

Ferrer: "Meillä on mahdollisuus saada tulos, jos pelaamme hyvin. Meidän on puolustettava hyvin. Kun saamme pallon, meidän on yritettävä pitää sitä ja pysyttävä rauhallisena."

RATKAISUN PAIKAT

Cristiano Ronaldon polvi

Real Madrid -tähden kunto on edelleen kysymysmerkki. Perjantain Supercup-ottelussa portugalilainen pelasi 45 minuuttia ja näytti turhautuneelta. Ronaldo oli jopa onnekas välttäessään ulosajon.

Cordoban lavakammo

Cordoba pelasi Santiago Bernabeulla viimeksi 42 vuotta sitten. Nousijajoukkueet jäätyvät usein madridilaisstadionilla. Viime kaudella Los Blancos voitti kotiottelunsa La Ligan kolmea nousijajoukkuetta vastaan yhteismaalein 11-0.

TULOSVEIKKAUS:

3-0, 6,25 - Real ottanee helpon voiton, mutta murskajaisia tuskin nähdään.

PELIVIHJE:

Ronaldon tilanne on kysymysmerkki ja Karim Benzema on tehnyt yhden maalin 15:ssä viime ottelussaan seurajoukkueessa. Siksi Gareth Balen avausmaali kertoimella 4,90 on houkutteleva peli-idea.

Rayo Vallecano 6.75, tasapeli 4.25, Atletico Madrid 1.50

 

KOKOONPANOT

Atleticon Raul Garcia on pelikiellossa. Arda Turan ei ole vielä toipunut lihasvammasta. Keskikentällä saattaa näin ollen aloittaa nuori Saul Niguez, joka pelasi viime kauden lainalla Rayossa.

Isäntien toppari Antonio Amaya reväytti reisilihaksensa viime viikolla. Atletico-laina Leo Baptistao ei saa pelata lainasopimuksensa ehtojen takia.

VIRE

Atletico oli Supercupin otteluissa erinomainen. Uudet pelaajat pelasivat hyvin, ja mestaruuskaudelta tuttu nälkä ja intensiteetti on tallella.

Rayon harjoitusottelut sujuivat vaihtelevasti. Viimeisessä valmistavassa ottelussaan Rayo hävisi toisen sarjatason Real Valladolidille 1-2.

VALMENTAJIEN SUUSTA:

Paco Jemez: "Atletico on todella hyvä joukkue. Meidän täytyy pelata rohkeasti. Voimme voittaa heidät."

Diego SImeone (kysyttäessä, onko Atletico suosikki voittamaan mestaruuden): "Hiljaisuutta. Vain hiljaisuutta."

RATKAISUN PAIKAT

 

Mandzukic on jo iskussa

Diego Costan korvaajaksi Atleticoon hankittu Mario Mandzukic on aloittanut vahvasti. Hän teki maalin perjantaina Realia vastaan. Lisäksi Mandzukic on väläyttänyt fyysisiä ominaisuuksiaan, joista Simeone pitää.

Rayon oppirahat

Rayo aloitti viime kauden surkeasti. Jemezin kamikaze-taktiikat purivat vasta ajan kanssa. Odotettavissa on ongelmia puolustuspäässä, sillä Jemezillä on riveissään 16 uutta pelaajaa.

TULOSVEIKKAUS:

1-3, 13,00. Rayo voi hyökkäyksillään kiusata puolustavaa mestaria, mutta Rojiblancosin pitäisi lopulta hoitaa homma.

PELIVIHJE:

Atletico voitti Rayon viime kaudella 5-0 ja 4-2 ja toissa kaudella 4-3. Yli 3,5 maalia, 3,00.

Lyö vetoa La Ligasta täällä!