La Liga: Barcelona jyrää yli Zaragozan


Barcelonan motto on "enemmän kuin seura". Sitä ei juuri käy kiistäminen. Viime aikoina Barcelona on tehnyt ennennäkemättömiä ennätyksiä sekä joukkue- että yksilötasolla. Josep Guardiolan alaisuudessa seura voitti 19 mahdollisesta pokaalista huimat 14. Lionel Messi puolestaan on sukupolvensa paras pelaaja.

Näistä saavutuksista vain harva vetää kuitenkin sille, mitä viime viikonlopun Real Mallorca -ottelussa tapahtui. Eric Abidal teki Camp Noulla ihmepaluun huippujalkapalloon vain 361 päivää sen jälkeen, kun maksansiirto pelasti hänen henkensä. Tarina on uskomaton, ja yhdessä valmentaja Tito Vilanovan syöpätaistelun kanssa muistutus siitä, että maailmassa on jalkapalloa tärkeämpiäkin asioita. Ranskalaispuolustaja kertoi tällä viikolla, että hän saattaa jatkaa pelaamista myös kesän jälkeen. "Se on kiinni seurasta. Olen tehnyt töitä toipuakseni ja haluan jatkaa pelaamista", kertoi Abidal, jonka sopimus on kesällä katkolla.

Real Zaragozan hyökkääjä puolusti kritisoitua valmentajaa Manolo Jiméneziä menneellä viikolla. "Hän on ollut seuralle tärkeä aiemmin ja hän on sitä tulevaisuudessakin", Portugalin maajoukkuemies lausui. Jiménez on tehnyt ihmeitä ennenkin, mutta vieläkö hihassa on kortteja jäljellä?

Kokoonpanot

Zaragozan vasen pakki Abraham on pelikiellossa, joten Javier Paredésin odotetaan nousevan avaukseen. Keskikenttäpelaaja Apoñon pelikunto on kysymysmerkki, joten Romaric jatkanee keskustassa José Maria Movillan rinnalla.

Barca lepuuttaa Lionel Messiä, joten Cesc Fábregas asettuu "valeysin" rooliin. Alexis Sánchez ja Thiago tulevat avaukseen Pedron ja Xavin tilalle. Marc Bartra saattaa saada näyttöpaikan topparina.

Vire

Real Zaragoza ei ole voittanut yhtäkään liigapeliä vuoden 2013 puolella. Viime viikon tappio toiselle putoajakandidaatti Deportivolle oli valtava isku, joka saattaa viedä joukkueelta viimeisenkin uskon säilymiseen.

Tällä viikolla Messin merkityksestä Barcalle nähtiin kahdenlaisia arvioita. Argentiinalainen ei pelannut Real Mallorcaa vastaan, mutta Blaugrana nakutteli taululle 5-0-lukemat ja Fàbregas sekä Sánchez pelasivat hyvin. Muutamaa päivää myöhemmin Messin tulo vaihdosta kentälle käänsi pelin, tuotti tasoituksen ja vei Barcelonan Mestarien liigan välierään kuudennen kerran peräkkäin.

Edelliset kohtaamiset

Kolmella viime visiitillään Zaragozaan Barcelona on tehnyt 10 maalia ja ampunut kahdesti neljä osumaa samassa pelissä. Zaragoza on jäänyt maaleitta vain yhdessä näistä otteluista. Yli 3,5 maalin kerroin on 2,20.

Maalintekijäveikkaus

Kaikki huomio oli Messissä, mutta hänen tuuraajallaan oli henkilökohtaisella tasolla upea viikko. Fàbregas teki lauantaina hattutempun. Keskiviikon PSG-ottelun aikana hänestä tuli ensimmäistä kertaa isä. Päätösvihellyksen jälkeen hän kiirehti näkemään vauvansa Lian. Keskikenttäpelaajan avausmaalikerroin on 6,00.

Tuomio

Real Zaragozan voittokerroin 7,75 on itse asiassa melko alhainen joukkueelle, joka edellinen voitto on cup-ottelusta tammikuun alusta. Blaugranalle mutkaton voitto kertoimella 1,40.

Bonusveto

Barcelona vieraili La Romaredalla viimeksi reilu vuosi sitten. Siinä ottelussa lappu nousi 11 kertaa. Väsyneen Gerard Piquén kerroin keltaiselle kortille on 3,30. Zaragoza-pelaajien Movillan (2,70) ja Glen Loovensin (3,00) vastaavat kertoimet ovat pelaamisen arvoisia.

Tulosveikkaus: Real Zaragoza 1-3 Barcelona (12.00)

Lyö vetoa La Ligasta täällä!