La Liga: Barcelona kukistaa varamiehisen Celtan vihellellen


Celta Vigon ilta arkkivihollista Deportivo La Coruñaa vastaan ei olisi voinut mennä huonommin. Tähtihyökkääjä Iago Aspas sai punaisen kortin puskettuaan typerästi päällään Carlos Marchenaa. Loukkaantunut puolustaja Hugo Mallo kuvattiin Celta Vigo -fanien seasta solvaamassa Deporin kannattajia. "Alivoimalla asiat muuttuvat vaikeammiksi. Vaikeudet moninkertaistuvat, jos se puuttuva pelaaja on Aspas", totesi Celta-valmentaja Abel Resino derbytappion jälkeen.

Seurasi mielistelyä ja pahoitteluja pääsyntipukkien suunnalta sekä tapausten tuomitsemista joukkuetovereiden taholta. "Tilanne on täysi katastrofi, ja heidän tyhmyytensä täytyy ottaa esille. Joukkueelta puuttuu kypsyyttä. Kaikkien on ymmärrettävä, että edustamme kaupunkia ja seuraa", kokenut hyökkääjä Mario Bermejo summasi.

Tito Vilanova on palannut Barcelonaan. Hän johti harjoituksia perjantaina, muttei matkusta Vigoon. Hän nousee askel kerrallaan takaisin päävastuuseen poissaolonsa jälkeen. Apuvalmentaja Jordi Roura jatkaa puikoissa. Hän puhui Vilanovan paluusta ottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessa: "olemme iloisia, että hän on täällä. Se on tärkeää sekä ammatillisesta että inhimillisestä näkökulmasta. Tito on johtajamme, päävalmentajamme. Hän on pidetty hahmo pukuhuoneessa ja tärkeä ihminen koko henkilökunnalle". Barcelonan 3-1-voitossa Rayo Vallecanosta nähtiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella se ihme, että vastustajan pelaaja (Robert Trashorras) antoi ottelussa eniten syöttöjä. Katalaanien pallonhallintaprosentti oli kauden alhaisin 54.

Kokoonpanot

Celtan riveistä puuttuu varmasti viisi pelaajaa, heidän joukossaan Aspas ja Mallo. Gustavo Cabral korvannee Andrés Túñezin topparina. Park Chu-Young on todennäköisesti avauksessa, mikä siirtää Bermejon aiempaa hyökkäävämpään rooliin.

Barcallakin on kokoonpanohuolia. Xavi, Adriano, Pedro ja Jordi Alba kansoittavat sairastupaa. Martín Montoya aloittanee vasempana pakkina viime kuun Sevilla-ottelun tavoin. Cesc Fábregasin ja Alexis Sanchezin odotetaan olevan avauksessa.

Vire

Celta on voittanut kymmenestä viime ottelustaan vain yhden. Jotta joukkue pääsisi putoamisviivan paremmalle puolelle, sen on kiivettävä monumentaalinen vuori. Celta on sekä tehnyt että päästänyt maalin viidessä viime ottelussaan. Kerroin kummankin joukkueen onnistumiselle maalinteossa on 1,60.

Barcelonalla on plakkarissa kolme peräkkäistä voittoa. Blaugranan kuudesta viime ottelusta viidessä on tehty vähintään kolme maalia. Yli 2,5 maalin kerroin on 1,42.

Edelliset kohtaamiset

Joukkueet ovat kohdanneet kuuden viime vuoden aikana vain kerran. Viime marraskuussa Barcelona voitti kotonaan 3-1. Barca aloitti silloin kolmen puolustuslinjalla. Katalaanien riveistä puuttuu kuitenkin tänään viisi silloisen avauskokoonpanon pelaajaa.

Maalintekijäveikkaus

Lionel Messi on tehnyt maalin 18 liigaottelussa peräkkäin, joten varman päälle pelaajat voivat tarttua hänen maalikertoimeensa 1,45. Messin ja David Villan uudelleenkäynnistetty yhteistyö David Villan kanssa on hyödyttänyt sekä kumpaakin pelaajaa että joukkuetta. Kaksikolla oli tiettävästi aiemmin keskinäisiä ongelmia, mutta nyt erimielisyydet on työnnetty sivuun. Seura on kuviossa hyötyjän asemassa. Villa ja Messi tuulettivat kaksi viikkoa sitten kaikkia Barcan maaleja toistensa kanssa kuin pitkään erossa olleet ystävät. Villan avausmaalikerroin on 5,00.

Tuomio

Iago Aspasin kanssa Celtalla olisi pienet saumat. Ilman parasta maalintekijäänsä joukkueella ei käytännössä ole mahdollisuuksia. Barcelona pitää kaulansa sarjakärjessä nykyisen suuruisena ennen tulevan viikon PSG-kohtaamista. Barcan voittokerroin on 1,40.

Bonusveto

Barcelona on johtanut kolmea edellistä otteluaan jo tauolla. Puoliaika/lopputuloskohteen yhdistelmä Barcelonan taukojohto/Barcelonan voitto antaa kertoimen 2,15.

Tulosveikkaus: Celta Vigo-Barcelona 0-3 (14,00)

Lyö vetoa La Ligasta täällä!