La Liga: Barcelona liian kova Rayo Vallecanolle


Barcelona palasi noin vain! Blaugranan 4-0-kotivoitto AC Milanista yllätti ihmisiä joka puolella maailmaa. Edessä ollut ylämäki oli valtava ja valmentaja Tito Vilanova edelleen poissa. Harva uskoi, että edes Barcelona läpäisisi tiiviin italopuolustuksen. Pelaajat olivat motivoituneita ja pelasivat sellaisella intensiteetillä, jota ei ole viime viikkoina näkynyt: liike ja syöttönopeus olivat taas huippuluokkaa. Tuuraajavalmentaja Jordi Roura ei kuitenkaan ota kunniaa itselleen: "Nämä pelaajat ovat erityisiä. He ovat saaneet kritiikkiä ja he vastasivat. Pelissä oli intensiteettiä ja sitoutuneisuutta, mistä voimme olla ylpeitä. Olen todella tyytyväinen." Vilanova palannee lähiakoina, joten Kataloniassa kaikki näyttää taas paremmalta.

Paco Jémez on pärjännyt hienosti debyyttikaudellaan Rayo Vallecanon peräsimessä. Piskuinen madridilaisseura on liigassa kahdeksantena tavoittelemassa europelipaikkaa. Jémezin ja 14 ykkösjoukkueen pelaajan sopimus on katkolla kesällä, mikä vain korostaa saavutuksen kovuutta. Tietojen mukaan jatkoneuvottelut luotsin kanssa on aloitettu. Palkankorotus ei kuitenkaan ole se suurin kysymys, vaan Jémez haluaa ennen kaikkea tietää, millainen pelaajisto Vallecasilla nähdään elokuussa.

Kokoonpano

Barcelonalta puuttuu avainpelaajia. Carles Puyol toipuu polvileikkauksesta, Víctor Valdés sovittaa toisen ottelun pelikiellostaan ja Xavi on taas loukkaantuneena sivussa. Javier Mascherano jatkaa topparina. José Manuel Pinto ja Cesc Fábregas nousevat lähes varmasti avaukseen.

Jémezin vastaus oli vihainen, kun hän kuuli väitteitä, joiden mukaan kolme Rayon pelaajaa otti tarkoituksella keltaisen kortin saadakseen korttitilinsä täyteen juuri tähän otteluun. "Haluan tehdä täysin selväksi, etten anna kenenkään kyseenalaistaa pelaajieni ammattimaisuutta", Jémez painotti. Nacho, Jordi Amat ja José Carlos korvaavat pelikieltojaan sovittavat José Manuel Casadon, Javi Guegon ja Léo Babtistãon.

Vire

Barca on voittanut kaksi viime otteluaan ja pitänyt kummassakin nollan. Barcelonan maali ei ole tällä kaudella pysynyt puhtaana kolmessa peräkkäisessä kamppailussa.

Viime viikon Espanyol-voitto katkaisi Rayon kolmen ottelun voitottoman putken. Rayo Vallecanon yhdeksässä edellisessä ottelussa on tehty kolme maalia tai vähemmän. Alle 3,5 maalin kerroin on 2,10.

Edelliset kohtaamiset

Rayo ei ole tehnyt Barcelonaa vastaan maalia yli 10 vuoteen. Tosin joukkueet ovat kohdanneet sinä aikana neljästi. Edellisen ottelun Blaugrana voitti Madridissa maalein 5-0. Kuudessa edellisessä keskinäisessä kamppailussa ei ole nähty ulosajoa. Kerroin sille, että punainen kortti ei vilahda sunnuntainakaan, on 1,33.

Maalintekijäveikkaus

David Villan peluuttaminen vasemman laidan sijasta keskushyökkääjänä antoi Lionel Messille tilaa linjojen välissä Milania vastaan. "Valitsimme David Villan, koska tiesimme, että hän vie toppareiden huomion pois muista pelaajista", Roura huomautti ottelun jälkeen. "El Guaje" vastasi avausmaalista, kun joukkueet kohtasivat edellisen kerran. Villan avausmaalikerroin on 4,10.

Yhteenveto

Ottelu näyttää olevan Rouran viimeinen Barcelonan peräsimessä. Hän antaa ohjat mielellään takaisin Vilanovalle. Milan-voiton ja tuntuvan sarjajohdon myötä Rouraa muistellaan varmasti hyvällä, vaikka viime viikot ovat todellisuudessa olleet vaikeita. Kerroin sille, että Roura päättää valmentajanuransa tällä erää voittoon, on 1,11.

Bonusveto

Sekä Barcelonan että Rayo Vallecanon otteluissa on tehty aikainen avausmaali kolmesti viiden viime pelin jakson aikana. Kerroin sille, että verkko heiluu sunnuntaina ensimmäisen vartin aikana, on 2,30.

Tulosveikkaus: Barcelona 3-1 Rayo Vallecano (8.00)

Lyö vetoa La Ligasta täällä!