La Liga: Barcelonalla täysi päivätyö peliään parantanutta Granadaa vastaan


Barcelona oli pelannut aikaisin päivällä viimeksi joulupäivänä 1965, jolloin se voitti Las Palmasin 3-2. Viime viikon Getafe-ottelu oli ensimmäinen keskipäivän kamppailu pitkään aikaan.

Camp Noun yleisömäärä oli kauden kolmanneksi suurin. Tyytyväisiä eivät olleet vain fanit. "Tunnelma oli loistava ja stadion lähes täysi. Ottelu alkoi erilaiseen aikaan kuin yleensä, mutta se on vain keskittymiskysymys", sanoi Andrés Iniesta.

Keskikenttäpelaajalla oli syytäkin tyytyväisyyteen, sillä kaikki langat olivat hänen käsissään. Apuvalmentaja Jordi Roura jakoi tähdelle kehuja: "hän on pelannut koko kauden korkealla tasolla, mutta tämä taisi olla hänen koko kauden paras ottelunsa."

Granada-valmentaja Lucas Alcaraz puolestaan uskoo, että hänen ryhmänsä voi parantaa edelleen. Granada voitti kaksi ensimmäistä Alcarazin komennossa pelaamaansa ottelua. Toisessa näistä otteluista kaatui itse Real Madrid.

Alcaraz ei antanut jalkojen nousta maasta. "Ajan mittaan joukkueelle kehittyy identiteetti. Toivottavasti se tapahtuu pian. Parantamisen varaa kuitenkin ehdottomasti on", hän painotti.

Kokoonpanot

Granadan Fran Rico ja Dani Benitez ovat loukkaantuneina sivussa. Yacine Brahimin pelaaminen on kysymysmerkki. Granada tuskin muuttaa kokoonpanoaan, mutta ryhmitys voi muuttua muotoon 4-5-1, jotta joukkue voisi laittaa keskikentällä kampoihin.

David Villa on mennyt viimeisen viikon kodin ja sairaalan väliä. Hän sai juuri valmentajien luottamuksen, joten ajoitus ei olisi voinut olla huonompi. Roura sekoittaa pakkaa jälleen kerran. Carles Puyol siirtynee penkille ja Javier Mascherano korvaa hänet. Katseita on jo suunnattu keskiviikon Milan-otteluun.

Vire

Granada kirmasi viime viikolla valtoimenaan. Odion Ighalon ja Guillherme Siqueiran osumat sekä Carlos Marchenan oma maali toivat voiton häntäpään joukkue Deportivosta. Alcaraz on saanut pelaajat uskomaan, että kaikki on mahdollista.

6-1-loppulukemien perusteella Barcelona oli tyytyväinen uuteen alkamisaikaan. Loistava liigavire sai jatkoa.

Edelliset kohtaamiset

Xavi teki ottelun ainoan maalin, kun joukkueet kohtasivat viimeksi Los Cármenesilla. Sama ei tällä kertaa toistu, sillä pelintekijä on loukkaantuneena sivussa. Sama lopputulos on silti mahdollinen, sillä Granada ei ole vielä päästänyt maalia Alcarazin alaisuudessa. Alle 1,5 maalin kerroin on mukava 7,00.

Maalintekijäveikkaus

"Olen mitä olen ja tiedän mihin pystyn", ilmoitti Alexis Sánchez ammuttuaan kauden ensimmäisen La Liga -maalinsa. Chileläishyökkääjän sesonki on ollut vaikea. Hän on ollut avauksessa vain seitsemässä liigaottelussa, mutta pelaaja itse ei näytä hätkähtäneen tapahtumista. Rouran mukaan Sánchezilla on ollut "hieman epäonnea" maalin edustalla. Ehkä Getafe-ottelun esitys oli ensimmäinen piste Sánchezin matkalla kohti Udinese-aikojen virettä. Pelaajan avausmaalikerroin on 6,25.

Lionel Messi on tehnyt La Ligassa maalin 13 ottelussa peräkkäin. Kerroin putken jatkumiselle ja pelaajan 300. maalille Barcelona-paidassa on 1,33.

Tuomio

Barcelonan kaula on venynyt 12 pisteeseen. Vierasmatka Andalusiaan on tosin vaikea, mikä voi antaa perässähiihtäjille toivonpilkahduksen. Barcelonan voittokerroin on 1,26.

Bonusveto

Kummallakaan joukkueella ei ole ollut erityisiä vaikeuksia korttitilaston tai temperamentin suhteen, joten on mielenkiintoista huomata, että keskinäisissä otteluissa kortti nousee kuitenkin melko usein. Kolmessa viime keskinäisessä kamppailussa on nähty kolme punaista ja 22 keltaista korttia. Punaisen kortin kerroin 3,00 on melko kohdallaan.

Lyö vetoa La Ligasta täällä!