La Liga: Kärkikolmikko päättää vuotensa voitoilla


Real Madrid-Real Sociedad

Real Madridilta on keskiviikkona turha odottaa kymmentä maalia Rayo Vallecano-kamppailun tavoin, mutta selvä kotivoitto on joka tapauksessa odotettavissa.

Real Sociedadin kurssi ei ole merkittävästi kääntynyt sen jälkeen, kun David Moyes sai kenkää valmentajan paikalta. La Real on edelleen voittanut vain neljä ottelua kauden aikana. Potentiaalia Sociedadilla on vaikka Real Madridin kiusaamiseen, mutta onko uskoa? Sociedad kuuluu ehdottomasti kauden alisuorittajiin. Joukkueen pelaajamateriaalilla pitäisi pystyä paljon parempaan kuin sarjan 14:nteen sijaan.

FBL-ESP-LIGA-REALMADRID-RAYO : News Photo

Baskijoukkueen kauden valopilkku on Imanol Agirretxe, joka on iskenyt joukkueelleen 12 liigamaalia - yhtä monta kuin Cristiano Ronaldo. Real Sociedad on joukkueena iskenyt vain 17 maalia, joten tehot ovat lähes täysin Agirretxen varassa. Agirretxe on La Realin pelaajista se, jonka kanssa Sergio Ramosin ja kumppaneiden on syytä olla tarkkana.

10-2-voitto Rayo Vallecanosta ei tarkoita sitä, että Rafael Benitez voisi jatkaa Los Blancosin peräsimessä ilman paineita. Keskiviikkona Real Madridin kannattajille kelpaa vain selvä ja tyylikäs kotivoitto. Tällä kertaa toiveen luulisi toteutuvan.

Real Madrid (-3) voittaa, 2,90

Rayo Vallecano-Atletico Madrid

Atleticolla on viime otteluissaan ollut maalintekovaikeuksia. 0-1-vierastappio Malagalle kertoi jälleen, että jonkin muunkin kuin Antoine Griezmannin on löydettävä maalijyvänsä.

Tehojen etsimistä ajatellen Rayo Vallecano saattaa olla juuri oikea vastustaja. On mielenkiintoista nähdä, ketä Diego Simeone peluuttaa Griezmannin rinnalla kärjessä. Esimerkiksi Fernando Torresin sadannen Atletico-maalin jahti on jatkunut naurettavan pitkään.

FBL-ESP-LIGA-MALAGA-ATLETICO : News Photo

Rayon on syytä muistaa Real Madrid -murskajaisten positiiviset puolet. On syytä muistaa, että täysillä miehistöillä pelattaessa Rayo johti ottelua 2-1. Kahden ulosajon jälkeen ottelu oli käytännössä ohi.

Atletico pitää oman päänsä niin hyvin puhtaana, että madridilaisvoitto on todennäköinen. Kyse on ennen kaikkea siitä, kuinka monta osumaa punavalkoiset iskevät toisessa päässä - ja tekeekö maaleja joku muu kuin Griezmann.

Atletico Madrid voittaa 2-0, 8,00
Antoine Griezmann tekee vähintään kaksi maalia, 7,00

Barcelona-Real Betis

Seurajoukkueiden maailmanmestaruuden voittanut Barcelona palaa La Liga -arkeen.

Barcan seikkaillessa Japanissa muut pelasivat Blaugranan pussiin. Barca itse jäi ennen lähtöään 2-2-tasapeliin Deportivo La Coruñaa vastaan, mutta lentomatkalla Japaniin joukkue kuuli Real Madridin hävinneen Villarrealille. Viikkoa myöhemmin Barcelona lensi toiseen suuntaan ja kuuli sarjakakkosen Atleticon hävinneen Malagassa. Summa summarum: Barca on edelleen sarjakärjessä, ja nyt kaiken lisäksi ottelun kilpailijoitaan vähemmän pelanneena.

Deportivo-ottelu oli joka tapauksessa tervetullut muistutus siitä, ettei Barcalla ole varaa mukavoitua. Liigamestaruuteen on vielä pitkä matka. Deportivo-ottelun pettymyksen jälkeen Real Betis saa tuta Barcelonan mahdin.

FBL-WCLUB-2015-BARCELONA-RIVER : News Photo

Betis on ollut vahva vierasjoukkue ja ottanut kauden viidestä voitostaan neljä tien päällä. On silti vaikea nähdä joukkueen pääsevän Barcelonan iholle. Pelkästään Blaugranan kärkikolmikon ansiosta isännille on turvallista povata osumia.

Huomionarvoista on, että Luis Suarez on tällä kaudella iskenyt 24 maalia yhtä monessa ottelussa. Juuri kukaan ei uskonut kenenkään yltävän Lionel Messin tai Cristiano Ronaldon tehoille, mutta Suarez alkaa olla lähellä.

Barcelona tekee yli 3,5 maalia, 1,71