La Liga: Levante-Barcelona


Levanten kotistadionilla Ciutat de Valencialla vierasjoukkueen pukukopin ulkopuolella on kyltti, jossa lukee: "Tämä on Levante. Voitte tulla tänne pelaamaan, saatatte voittaa, mutta tulette varmasti kärsimään." Barcelonan arkkivihollinen voi todistaa, että edessä on taistelu kentällä ja sota kentän ulkopuolella. Jos tulet kotiin kolmen pisteen kanssa, olet varmasti ansainnut sen.

Cesc Fàbregasilla oli vaikeuksia päästä Venäjälle Spartak Moskova -otteluun, sillä hän kantoi väärää passia (mistä herääkin kysymys, kuinka monta passia hänellä on?), mutta kentällä kaikki tuntuu sujuvan. Lionel Messillä on edelleen vastauksia, vaikka vaatimukset kovenevat koko ajan. Viime viikonlopun ottelun jälkeen Real Zaragozan valmentaja Manolo Jimenez ilmoitti, että "ottelun olisi voittanut se joukkue, jolla on Messi". Ennen tiistaita 54 prosenttia Barcelonan maaleista oli Messin tekemiä - ja Moskovassa hän teki kaksi maalia.

Kokoonpano

Juan Ignacio Martìnez teki seitsemän muutosta torstaina Ruotsissa pelattuun Eurooppa-liigan otteluun ja rotaatiota on taas luvassa. Theofanis Gekas, Dariusz Dudka ja Pedro López ovat loukkaantumisten takia sivussa.

Alexis Sánchez on Barcelonan puolelta loukkaantuneena sivussa. Adriano ja Thiago palasivat viikolla harjoituksiin ja saattavat olla kokoonpanossa. Venäjällä lepuutetut Carles Puyol ja David Villa lienevät avauksessa.

Vire

Kotiliigan ja europelien välillä taiteilu on iso haaste useimmille joukkueille, kysy vaikka Roberto Mancinilta. Levanten resursseilla kestokyky venytetään äärimmilleen. Joukkue tulee kuitenkin upeasti toimeen asian kanssa, kuten 3-1-voitto Helsingborgissa todistaa. Valencialaisten ainoa tappio yhdeksään viime otteluun tuli kahden viikon takaisessa vesipallokamppailussa Real Madridia vastaan.

Kolme on tällä hetkellä Blaugranan taikaluku: Barca teki kolme maalia ensin Real Zaragozan ja sitten Spartak Moskovan reppuun. Dani Alves teki kauden ensimmäisen maalinsa. Samalla hänestä tuli Barcelonan 13. maalintekijä tälle kaudelle. Gerard Piquén ja Carles Puyolin paluun myötä myös puolustus on tiivistynyt, joten Alex Songin topparikokeilu unohtuu nopeasti.

Aiemmat kohtaamiset

Viidestä viime kohtaamisesta Levanten kotistadionilla kolme on päättynyt 1-1. Saman tuloksen kerroin on 11,00, kerroin kummankin joukkueen maalille 2,00.

Maalintekoveikkaus

Vuoden 2012 aikana 80 maalia tehnyt Messi on selvä valinta kertoimella 1,35. Enemmän arvoa on hänen vierellään pelaavissa pelaajissa. Pedro ei ole osunut 21 otteluun, mutta hän alusti Messin toisen maalin Spartakia vastaan. Pedron prässäys pallottomana määrää joukkueen tempon. Pedron avausmaalikerroin on 5,75. Manchester City seuraa tuntosarvet herkkinä David Villaa, joka on tiettävästi tyytymätön peliaikaansa loukkaantumisesta toipumisensa jälkeen. Villan avausmaalikerroin on 4,50.

Tuomio

Ottelu on testi Barcan päättäväisyydelle. Madridin joukkueet, jotka haluavat kuro Blaugranan eroa sarjakärjessä umpeen, odottavat juuri tällaisia otteluita toiveikkaina. Odotan tasaista ottelua, jonka katalaanit kuitenkin vievät. Vieraskerroin on 1,25.

Bonusveto

Edellisessä viidessä Ciutat de Valencialla pelatussa keskinäisessä kamppailussa on tehty vain 14 maalia, joten hyökkääjien kovuuteen nähden ottelut ovat olleet melko vähämaalisia. Etenkin, kun näistä maaleista viisi tehtiin vuoden 2007 yhteenotossa. Alle 3,5 maalin kerroin on 1,62.

Tulosveikkaus: Levante 1-2 Barcelona (8.00)

Paul Wilkes