La Liga: maalaako Xabi Alonso pitkästä aikaa?


Vain Real Madrid ja Barcelona olivat onnistuneet voittaman Levanten sen kotikentällä, kunnes Granada tuli ja ryösti täydet pinnat. Jo alkuillasta saatiin viitteitä siitä, että kyseessä ei välttämättä ole "sammakoiden" päivä; kovavireinen Granada-maalivahti Roberto nimittäin torjui Nabil El Zharin rankkarin.

Tauolla sattunut sähkökatkos viivästytti toisen jakson alkua noin 15 minuutilla. Pitin vapaapotkumaali lisäajalla varmisti lopulta andalusialaisille kolme pistettä. Maalin syntyessä Manuel Iturra seisoi paitsioasemassa maalivahti Keylor Navasin edessä vain muutaman metrin päässä. Tuomari teki itse asiassa oikean päätöksen hyväksyessään maalin, sillä FIFA muutti ohjeistusta menneenä kesänä. Jos maalivahti näkee pallon jollain tavalla, hyökkääjän ei tulkita häiritsevän veskaria.

Real Madrid 1.14, tasapeli 8.50, Real Sociedad 17.50

Muun muassa Carlo Ancelotti ja Juventus-maalivahti Gianluigi Buffon ylsivät lyyrisiin mittoihin kehuessaan Real-maalivahti Iker Casillasin suoritusta Juventus-tasapelin (2-2) jälkeen. Juve-maalivahti kutsui kollegansa suoritusta erinomaiseksi. Ancelotti puolestaan kehui suojattinsa päättäväisyyttä. Casillasin hyvästä esityksestä huolimatta Diego López palaa maaliin lauantain otteluun. "Casillasin tilanne ei ole helppo, sillä hän ei pelaa joka peliä. Hän on kuitenkin valmis pelaamaan milloin tahansa, mikä osoittaa hänen ammattimaisuutensa", Ancelotti sanoi.

La Real saalisti tiistain Manchester United -tasapelissä ensimmäisen pisteensä Mestarien liigassa. Sociedadilla oli onneakin puolellaan, sillä United tuhlasi kolme avopaikkaa. Enimmäkseen espanjalaisjoukkue oli kuitenkin vähintäänkin vastustajansa veroinen. Viime kaudella Sociedad aloitti juuri näihin aikoihin loistoputkensa: se hävisi marras- ja toukokuun välisenä aikana vain kaksi liigaottelua. Ennen lauantain ottelua Sociedad on voittanut neljästä edellisestä La Liga -kamppailustaan kolme.

Pokaaleja jahtaavaksi joukkueeksi Madrid päästää maaleja hurjaa tahtia. Omiin on mennyt 1,3 palloa per peli. Pelottava hyökkäyskolmikko Cristiano Ronaldo-Gareth Bale-Karim Benzema tekee tuhoisaa jälkeä hyökkäyspäässä, mutta pelaajien puolustushalukkuus on kysymysmerkki. Kannattaakin pitää mielessä, että kerroin Sociedadin onnistumiselle maalinteossa vähintään kahdesti on 4,30.

Xabi Alonson paluu pelikuntoon auttaa varmasti kaventamaan kuilua puolustuksen ja hyökkäyksen välillä. Real Valladolidia vastaan Alonso oli avauskokoonpanossa ensimmäistä kertaa viiden ja puolen kuukauden tauon jälkeen. Olisi aivan erityinen hetki, jos Alonso tekisi avausmaalin entisen seuransa verkkoon. Kerroin tempun onnistumiselle on 15,00.

Tulosveikkaus: 4-2 (26,00)

Celta Vigo 1.92, tasapeli 3.60, Rayo Vallecano 4.00

Jos nautit puhtaasta tiki-taka-jalkapallosta, katso tämä ottelu. Kumpikin joukkue on lähempänä putoamista kuin Mestarien liigaa, mutta ne luottavat ideologiaansa ja filosofiaansa. Celta-luotsi Luis Enrique on Barcelonan kasvatti, jota pidetään tulevana Blaugranan päävalmentajana. Itse Carlo Ancelotti puolestaan kysyi Rayo-luotsi Paco Jémeziltä, voisiko hän seurata Rayon harjoituksia ja ammentaa niistä ideoita. Joukkueiden pelityylien ansiosta odotettavissa on avoin ja viihdyttävä kamppailu. Yli 3,5 maalin kerroin on 3,05. Ei olisi yllätys, jos Josep Guardiola ja Johan Cruyff katsoisivat ottelua ilolla.

Tulosveikkaus: 2-2 (12,50)

Lyö vetoa La Ligasta ja katso ottelut suorana täällä!