La Liga: Malaga-Barcelona


Taustoilla tilanne on karema, mutta kentällä Manuel Pellegrinin miehistö voittaa voittamistaan. Malaga on liigassa neljäntenä, Mestareiden liigassa 16 parhaan joukossa ja Espanjan cupissa puolivälierissä. Kentän ulkopuolella menee huonommin. Seura suljettaan europeleistä neljäksi vuodeksi, ellei se pysty maaliskuun loppuun mennessä todistamaan, ettei seuralla ole viivästyneitä velkoja muille seuroille, työntekijöilleen tai veroviranomaisille. Tämä on ensimmäinen merkki siitä, että taloudellisen reilun pelin sääntöjen kanssa ollaan tosissaan.

Lionel Messi voitti ennätyksellisen neljännen Kultaisen pallonsa tällä viikolla. Muiden ehdokkaiden tukijat tietysti kyseenalaistivat valinnan, mutta FIFA:n vuoden joukkue herätti enemmän spekulaatioita. Ensimmäistä kertaa joukkueessa oli pelaajia vain yhdestä liigasta: vuoden joukkueeseen kuului viisi Barcelonan ja viisi Real Madridin pelaajaa sekä Atlético Madridin Radamel Falcao. Ainakin Dani Alves ja Gerard Piqué voivat olla positiivisesti yllättyneitä valinnastaan.

Kokoonpanot

Malagan oikea pakki Jesús Gámez on pelikiellossa, joten Sergio Sánchez tuurannee häntä. Julio Babtista on ainoa pitkäaikaspotilas, joten Pellegrinillä riittää vaihtoehtoja.

Barcalta ovat sivussa vain Marc Muniesa ja Isaac Cuenca, jotka eivät muutenkaan ole vakiokokoonpanon miehiä. Katalaaniseura voi siis vahvistua entisestään. Xavi, Andrés Iniesta, Piqué ja Pedro Rodríguez palaavat kokoonpanoon. Nelikko oli sivussa cup-ottelusta Cordobaa vastaan.

Vire

Malaga hävisi viime viikonloppuna yllättäen Deportivolle, mutta joukkue on silti kuntopuntarin kakkosena Barcelonan takana. Viime kuukausien voitot Real Madridista, Sevillasta ja Valenciasta ovat pitäneet ryhmän sarjanelosena, mutta paikan pitämisessä on täysi työ.

Barcelona tarvitsee uskottavan haastajan. Se ei välttämättä löydä sellaista ennen Mestareiden liigan jatkopelien alkamista. Menneen viikon ajalta Barcelonan maaliero on 9-0.

Edelliset kohtaamiset

Joukkueet kohtaavat seuraavan 10 viikon aikana kolmesti, sillä edessä on Copa Del Rey -kohtaamisia. Andalusialaisten kannalta jälki ei välttämättä ole kaunista, sillä joukkue on hävinnyt kuusi edellistä keskinäistä kamppailua. Viidessä viime ottelussa kumpikin joukkue on tehnyt maalin (1,53). Neljästä viime ottelusta kolme on päättynyt Barcalle 4-1. Saman lopputuloksen kerroin on 19,00.

Maalintekijäveikkaus

Pedron 22 ottelun mittainen kuiva kausi päättyi viime viikolla, vaikka pelaaja itse ei oikein ollutkaan selvillä tilanteesta: Messin laukaus kimposi Pedron kautta ohi Espanyol-veskari Kiko Casillan. Kun itseluottamus oli taas kohdallaan, Pedro teki 12 minuuttia myöhemmin itse osuman nostamalla pallon Casillan yli. "Pedro osaa tehdä maaleja. Olen aina sanonut, että kun hän saa aikaa, hän tekee osumia, koska hän on hyvä molemmilla jaloillaan. Hänen maalinsa olivat hyvä uutinen sekä pelaajalle että joukkueelle", lausui Tito Vilanova ottelun jälkeen. Pedron avausmaalikerroin on 7,00, miehen maali missä vaiheessa tahansa antaa kertoimen 2,40.

Tuomio

Jos Barcelona voittaa La Rosaledalla, kyseessä on Espanjan futishistorian paras kauden avauspuolisko. Kyseessä on jälleen testi Barcan päättäväisyydelle, joka ei ole näyttänyt heikkenemisen merkkejä. Ennätys tulee syntymään, kerroin on 1,42.

Bonusveto

Barcelona on johtanut sekä tauolla että loppuvihellyksen soidessa kymmeneen kertaa 11 edellisessä liigaottelussaan. Malagaa vastaan temppu on onnistunut kuusi kertaa kahdeksassa viime ottelussa. Barcan johto sekä tauolla että ottelun päätteeksi antaa kertoimen 2,15.

Tulosveikkaus: Málaga 1-3 Barcelona (12.00)

Paul Wilkes