La Liga: Mallorca-FC Barcelona


Real Mallorca ei voisi juuri enempää ailahdella. Hyvää alun jälkeen joukkue on nyt hävinnyt viisi ottelua peräkkäin. Joaguín Caparrósilla on täysi työ katkaista seuran huonoin jakso 21 vuoteen. Haavoitetun Barcelonan laskeutuminen saarelle ei kuitenkaan ole tervetullut näky.

Blaugranan viikko on ollut vaikea. Pelityylikysymykset nousivat jälleen pinnalle, kun Mestareiden liigassa tuli tappio Celticille. Dani Alves tiivisti asian täydellisesti perjantain lehdistötilaisuudessa: "puolitoista vuotta sitten meillä oli varasuunnitelma. Hankimme pitkän pelaajan, mutta hän ei ole enää täällä, koska se ei toiminut eikä sopinut filosofiaamme". Viittaus hyökkääjä Zlatan Ibrahimoviciin oli näppärä tapa piikitellä epäilijöitä, mutta täysin oikeassa Alves ei ollut. Ruotsalainen kuului Barcelonan ykkössuunnitelmaan, mutta hän ei vain sopeutunut seuraan ja suhde valmentaja Josep Guardiolan kanssa rakoili. Tästä huolimatta Ibrahimovic teki tärkeitä maaleja.

Kokoonpanot

Mallorcaan lokakuun lopussa loppukauden lainalle siirtynyt Andreu Fontas ei saa pelaata omaa seuraansa vastaan. Deportivo-ottelussa tullut loukkaantuminen pitää ex-Barcelona Giovani dos Santosin sivussa. Yhteensä Mallorcalta puuttuu seitsemän avauskokoonpanon pelaajaa.

Gerard Piquén paluu Barcan miehistöön tulee tarpeeseen, sillä nyt joukkue saa kentällä parhaan puolustusnelikkonsa. Carles Puyol on jo mukana harjoituksissa, mutta ei pelaa vielä tässä ottelussa. Adriano on myös sivussa.

Vire

Mallorcan huono alku on kuihtunut, sillä joukkue on saanut 15 edellisestä mahdollisesta pisteestä vain yhden. Vastustajiin ovat toki lukeutuneet muun muassa Real Madrid ja Sevilla. Mallorcan todellinen taso löytynee jostakin kahden äärimmäisyysputken välistä.

Barcelona hävisi keskiviikkona Skotlannissa, mutta hälytyskellot eivät missään tapauksessa soi. Jos Lionel Messi ei olisi osunut ylärimaan tai Alexis Sanchez tolppaan, ottelu olisi voinut olla hyvin erilainen. Tito Vilanovan miehistön La Liga -alku on ollut seurahistorian paras.

Edelliset kohtaamiset

Kotijoukkue on jäänyt maaleitta viidessä Barcelonan seitsemästä viime visiitistä Iberostar-stadionille. Real Mallorca voitti katalaanit viimeksi toukokuussa 2009 maalein 2-1. Saman lopputuloksen kerroin on 28,00.

Maalintekijäveikkaus

"Mielestäni Leo pelasi hyvin. Joskus hän epäonnistuu tekopaikassa, se on normaalia", Vilanova myönsi Celta Vigo -voiton jälkeen.  Messi juhlisti Celtic-ottelun maaliaan peukalo suussa esikoispoikansa Thiagon viimeviikkoisen syntymän takia, mutta se oli lähinnä muodollisuus. Nyt hänellä on mahdollisuus olla joviaalimpi. Avausmaali Messin tekemänä antaa kertoimen 2,60.

Tuomio

"Tiedän, että tästä tulee vaikeaa, mutta Barcan on hävittävä joskus. Kukaan ei voi voittaa kaikkia liigaotteluita. Mikseivät he voisi epäonnistua tänä viikonloppuna?", Mallorca-hyökkääjä Victor Casadeus kysyi tällä viikolla. Heidän kannaltaan valitettavasti Barca kuitenkin hävisi viikolla, mikä auheuttaa varmasti reaktion. Vierasvoiton kerroin on 1,24.

Bonusveto

Celtic Parkilla temppu ei onnistunut, mutta kaikki kilpailut mukaanlukien Barcelona on yltänyt tällä kaudella viidesti pisteille jäätyään ensin tappiolle. Panoksen saa takaisin 22-kertaisesti, jos Mallorca johtaa tauolla mutta Barcelona voittaa ottelun.

Tulosveikkaus: Real Mallorca 1-4 Barcelona (16.00)

Paul Wilkes