La Liga: Messi johdattaa joukkonsa niukkaan voittoon


Atletico Madrid 1,18, tasapeli 7,00, Deportivo La Coruña 18,00

Atleticon pitäisi ottaa melko helpot pisteet pääsarjatasoon vielä totuttelevalta Deportivo La Coruñalta.

Vieraskentillä Atletico on toisinaan ailahdellut, mutta kotona se ei ole jättänyt mitään arvailujen varaan. Keskiviikkona Atletico voitti Mestarien liigassa Olympiakosin 4-0 ja venytti kotivoittoputkensa jo seitsemään otteluun. Otteluiden maaliero on 23-3, ja nollan Atletico on pitänyt viidesti.

Olympiakos-ottelun tähti oli Mario Mandzukic, joka teki ensimmäisen hattutemppunsa punavalkoisissa. Jo 11 maalia tällä kaudella tehnyt Mandzukic saattaa nyt saada vierelleen Antoine Griezmannin, sillä Alessio Cerci ei ole vieläkään saanut juuri luottoa valmentaja Diego Simeonelta. Hyvävireinen Tiago Mendes joutui jättämään Olympiakos-ottelun kesken pienen lihasvamman takia, mutta Mendes on mukana kokoonpanossa sunnuntaina.

Club Atletico de Madrid v Olympiacos FC - UEFA Champions League : News Photo

Simeone sanoi lauantaina, että parasta Atleticoa ei ole vielä nähty. "Joukkue kasvaa ja kehittyy tekemällä töitä yhdessä. Haluamme hyvän alun Deportivoa vastaan", Simeone kommentoi.

Depor on jumissa putoamisviivan alapuolella, mutta veteraaniluotsi Victor Fernandezin päätös siirtyä kolmen topparin puolustuslinjaan on tiivistänyt puolustuspeliä. Deportivo on pitänyt nollan kolmesti neljässä viime pelissään. Itse se on kuitenkin tehnyt samoissa otteluissa vain yhden maalin. Fernandez peluuttanee siis vammastaan toipunutta hyökkäävää keskikenttäpelaaja Lucas Pereziä, joka oli joukkueen tähti Deportivon edellisessä voitossa Valenciaa vastaan lokakuussa.

"Olemme oikealla tiellä, mutta tarvitsemme vielä hieman lisäpuristusta voittaaksemme. Atletico hallitsee aina otteluitaan eikä anna paljon maalintekopaikkoja vastustajalle. Meidän on oltava tehokkaita paikoissamme", Fernandez ennakoi.

Fernandez itsekään ei kuulostanut järin luottavaiselta. Deporin puolustuksen tiivistyminenkin saattaa selittyä viime otteluiden heikoilla vastustajilla (Espanyol, Cordoba ja Real Sociedad). Mandzukic ja kumppanit saavat tukuttain tilaisuuksia maalintekoon.

Tulosveikkaus: 3-0, 6,50
Pelivihje: Atletico Madrid tekee yli 2,5 maalia, 2,06.

Valencia 6,25, tasapeli 4,50, Barcelona 1,52

Ottelu on yksi La Liga -kauden kohokohdista tähän mennessä, eikä lopputulosta ole helppo veikata.

Ilmiömäinen Lionel Messi teki kaksi hattutemppua neljän päivän sisällä ja nousi sekä La Ligan että Mestarien liigan kaikkien aikojen maalipörssin kärkeen. Samalla hymyt palasivat Camp Noulle. Vielä viikko sitten ilmassa oli kuitenkin paljon kysymyksiä Messin tulevaisuudesta Barcassa sekä Luis Enriquen suunnitelmista joukkueelleen. Nämä kysymykset odottavat yhä vastausta.

Barca ei ole pelannut häävisti vieraskentillä tällä kaudella. Se hävisi selkeästi Real Madridille ja Paris Saint-Germainille. Edellisessä liigan vierasottelussaan tarvittiin vaihdosta tullut Luis Suarez kääntämään 0-1-tappioasema voitoksi piskuisen Almerian vieraana. Keskikentältä puuttuu rytmiä, joten Barca on edelleen eteläamerikkalaistähtiensä huippusuoritusten varassa.

AFC Ajax v FC Barcelona - UEFA Champions League : News Photo

Barcelonan avauskokoonpanoa on jälleen vaikea veikata. Neymar ja entinen Valencia-puolustaja Jeremy Mathieu palaavat todennäköisesti avaukseen huilattuaan Mestarien liigan Apoel-ottelun. Perjantaina joukkueen karting-kilpailun voittanut Gerard Pique voi myös olla mukana. Andres Iniesta on toipunut pohjevammastaan, mutta saattaa jäädä penkille.

"Meillä on alla vaikea jakso. Olemme saaneet alle kaksi hyvää ottelua. Toivottavasti kehityksemme jatkuu Valenciassa", analysoi Mathieu.

Tämä saattaakin olla hyvä ajankohta vierailla Mestallalla. Valencia voitti kauden viisi ensimmäistä kotiotteluaan ja teki kolme ottelua per peli. Jopa hallitseva mestari Atletico kävi häviämässä Valenciassa. Edellisessä kotiottelussaan Valencia jäi kuitenkin maalittomaan tasapeliin Athleticia vastaan, ja viime viikonloppuna joukkue hävisi naapurilleen Levantelle 1-2. Alkukauden nousuvire on laantunut.

Valencian ongelmana on ollut maalintekopaikkojen luominen. Paco AlcacerRodrigo ja vihdoin vammastaan toipunut Alvaro Negredo ovat jääneet vaille tarjoilua. Keskikenttäpelaaja Dani Parejon paluun pelikuntoon luulisi auttavan asiaa. Parejo on Barcalle uhka myös erikoistilanteissa.

Puolustaja Nicolas Otamendi tiivisti joukkueensa sunnuntain haasteen perjantaina. "Meidän on pelattava täydellinen ottelu. Meidän on oltava organisoituja ja tiedettävä, milloin hyökätään ja milloin puolustetaan. Tasapaino on kaikkein tärkein asia", argentiinalainen kommentoi.

Otamendi oli oikeassa. Luvassa onkin tasainen ottelu. Kaksi viikkoa sitten Valencia olisi ollut jopa suosikki. Sen jälkeiset käänteet ja Messin piristyminen kääntävät kuitenkin vaa'an vieraille.

Tulosveikkaus: 1-2, 8,00

Lyö vetoa La Ligasta ja katso ottelut suorana täällä!