La Liga: Neville joutuu jälleen pettymään


Eibar-Valencia

Kummallakin joukkueella on kasassa 20 pistettä, joten sunnuntain ottelussa jaetaan tärkeitä pinnoja. Eri leireissä tunnelmat ovat kuitenkin kaukana toisistaan.

Eibarin kausi on tähän mennessä ollut suorastaan uskomaton. Kolmesta viime ottelusta käteen on jäänyt kuitenkin vain yksi piste. Otteluohjelmakaan ei lähiviikkoina helli, joten edessä on vaikeita aikoja. Kahden viime ottelun tappioistakaan Eibarin ei tarvitse ripotella tuhkaa päälleen: 0-2-kotitappio Real Madridille ei ollut yllätys, ja viikko sitten pikkuseuralla oli epäonnea, kun Real Sociedad teki loppuhetkillä 2-1-voittomaalin. Paluu voittojen tielle on mahdollinen, kunhan itseluottamus pysyy hyvänä.

Valencian leirissä itseluottamus on ollut hukassa jo pitkään. Gary Nevillen keskiviikkoinen päävalmentajadebyytti oli suuri pettymys. Valencia lähti ennakkosuosikkina Lyon-otteluun, josta joukkue olisi tarvinnut voiton. Joukkue kuitenkin hävisi ja putosi Mestarien liigasta.

Valencialla on loukkaantumisia huolenaan, mutta käytettävissä olevilla pelaajillakin pitäisi syntyä parempaa jälkeä kuin viime viikkoina on nähty. Neville ehti pitää uusille suojateilleen vain parit harjoitukset ennen Lyon-ottelua, mutta brittiluotsi pääsee vähitellen ajamaan ajatuksiaan ja vaatimustasoaan sisään. Aikaa ei kuitenkaan ole hukattavaksi. Valencian on aloitettava nousunsa neljän parhaan joukkoon välittömästi.

Hyvä debyytti olisi antanut Nevillelle lentävän lähdön. Nyt tilanne pysyi yhtä vaikeana kuin tähänkin asti.

Eibar-ottelustakaan ei ole mitään syytä odottaa helppoa. Kotijoukkue on kenties koko liigan työteliäin ryhmä. Valencian on saatava työmoraalinsa samalle tasolle, jos joukkue aikoo haaveilla hyvästä tuloksesta.

1-1, 7,00

Villarreal-Real Madrid

Villarrealin loukkaantumiskriisistä huolimatta Real Madridille on luvassa hikinen ilta.

Aiemmin tällä kaudella hyvässä vireessä ollut ja terveellä ringillä operoinut Villarreal kukisti El Madrigalilla Atletico Madridin. Nyt joukkue ei kuitenkaan ole terve eikä hyvässä vireessä. Viime viikon Rayo Vallecano -voitto oli Villarrealille vasta toinen kahdeksaan otteluun. Itseluottamukselle kolme pistettä saattoivat toki tehdä hyvää.

Roberto Soldado ja Cedric Bakambu pelaavat hyvin yhteen Villarrealin hyökkäyksessä. Bakampu on tehnyt kuusi maalia, ja Soldado on pohjustanut niistä suurimman osan. Rayoa vastaan Bakambu teki keltapaitojen molemmat maalit.

Vaikeuksien keskellä tarponut Villarreal tarvitsee sunnuntaina hyvän alun, jotta pisteille olisi asiaa. Villarrealin tyyliin energinen alku ei kuitenkaan sovi. El Madrigal ei ole vierasjoukkueiden keskuudessa järin pelätty areena, ja ennen kaikkea Villarreal pyrkii yleensä väsyttämään vastustajansa hyvällä syöttöpelillä. Jos Real Madrid lähtee kamppailuun hyvällä asenteella ja ottaa isänniltä luulot pois, yllätystä ei pitäisi sattua. Ottelua spekuloidessa "jos" ja "mutta" ovat kuitenkin aivan keskeisiä sanoja monessakin mielessä.

1-2, 9,00
Cedric Bakambu tekee maalin, 3,40