La Liga: Osasuna-Real Madrid


Liigajumbona ei ole koskaan hyvä olla, ainakaan kun kausi on lähes puolivälissä. "Olisin idiootti, ellen olisi huolissani", Osasunan valmentajja José Luis Mendilibar totesi rehellisesti. "Emme voita otteluita ja silloin, kun pelaamme tarpeeksi hyvin, voitto viedään käsistämme."

Jälkimmäinen kommentti oli huonosti peitetty piikki Osasunan edellisten kamppailuiden tuomareita kohtaan.

Real Madridin kausi ei ole ollut järin sähköinen, mutta madridilaismedia on ehdottomasti ruuvannut suurempaa jännitettä silmään tällä viikolla. Marcan tekemä tutkimus paljasti, että lähes kaksi kolmasosaa Real Madridin jäsenistöstä uskoo José Mourinhon vaikutuksen seuran imagoon olleen negatiivinen. Tämä oli vielä lievä kannanotto verrattuna AS-lehteen, joka käytännössä kutsui Mourinhoa valehtelijaksi. Lehden mielestä se, että Mourinho ei osallistunut Ballon d'Or -gaalaan, oli "loukkaus instituutiota kohtaan". Mourinho oli ilmoittanut jättävänsä seremonian väliin valmistautuakseen saman viikon Copa del Rey -otteluun. Mediassa julkaistiin kuitenkin kuvia, joissa Mourinho katsoi poikansa pelaavan jalkapalloa. Kuvia käytettiin todisteena siitä, että Mourinho johtaa ihmisiä harhaan. Se isku meni hieman vyön alle.

Kokoonpano

Isäntien Alejandro Arribas on sovittanut pelikieltonsa ja palannee kokoonpanoon, mutta loukkaantumislista on edelleen pitkä. Raoul Loe, Sisi, Asier Riesgo ja Roberto Torres ovat sivussa.

Sergio Ramos aloittaa 28. pelikieltonsa sinä aikana, kun hän on edustanut Real Madridia. Espanjan jalkapalloliitto muisti puolustajaa viiden ottelun pelikiellolla, kun pelaajan todettiin solvanneen tuomaria viime viikolla. Pelaajan puolustukseksi on sanottava, että välikohtaukseen johtanut toinen keltainen kortti nousi helposti. Antonio Adán nappasi suoran punaisen Real Sociedadia vastaan, joten Iker Casillas seisoo tolppien välissä. Ykköstykki Cristiano Ronaldo on myös pelikiellossa, mikä voi nostaa Gonzalo Higuainin avaukseen.

Vire

Ei ole ihme, että Osasuna on sarjan häntäpäässä. Joukkue on voittanut vain kaksi 12 edellisestä ottelustaan. Se on tehnyt otteluissa seitsemän maalia, joista kolme niinikään vaikeuksissa olevan Espanyolin verkkoon. Kotijoukkueen jääminen nollille antaa kertoimen 2,35.

Real Madridin viikko on koostunut vaihtelevista esityksistä, jotka ovat päättyneet voittoon. Taisteluhenki oli selvästi esillä tasaisessa Sociedad-ottelussa. Celta Vigoa vastaan voitto irtosi helpommin.

Edelliset kohtaamiset

Kaksikon väliset ottelut ovat olleet tasaisia, mutta viime aikoina Madrid ei ole antanut vastustajalleen palaa. Osasunan edellinen voitto Real Madridista on hieman yli kahden vuoden ikäinen.

Maalintekijäveikkaus

Real Madrid on tehnyt menneen viikon aikana kahdeksan maalia, joista tosin pelikiellossa oleva Ronaldo teki viisi. Saksalainen keskikenttäpelaaja Sami Khedira on epätavallisesti laukonut itsensä pöytäkirjaan kahdesti. Khediran maalikerroin on 8,00. Karim Benzema on selvä valinta, kun portugalilaislaituri on sivussa. Hyökkääjä on tehnyt kolme maalia kuuteen viime otteluun. Kahdessa edellisessä Osasuna-kamppailussa Benzema on tehnyt kolme maalia. Kotijoukkue on 14 osumallaan liigan vähämaalisin joukkue. Kike Sola on tehnyt maaleista neljä. Hyökkääjän avausmaalikerroin on 10,50.

Tuomio

Tulokset ovat parantuneet, fanien reaktiot eivät. "Vihellykset? Täydellistä. Yleisö vihelsi minulle ennen ottelua ja se auttoi joukkuetta ottelussa", Mourinho väitti viime viikonlopun ottelun jälkeen. Luvassa on edelleen peliesityksen paranemista ja madridilaisten voitto kertoimella 1,50.

Bonusveto

Real Madrid on aloittanut kaksi viime otteluaan lennokkaasti ja aloittanut maalinteon kolmen minuutin sisällä. Kerroin sille, että avausmaali nähdään ensimmäisen 30 minuutin aikana on 1,70. Osuma ensimmäisen vartin aikana antaa kelpo kertoimen 3,10.

Tulosveikkaus: Osasuna-Real Madrid 0-2 (8,50)

Paul Wilkes