La Liga: Real Madrid-Atletico Madrid


Harva olisi yllättynyt, jos kesällä joku olisi väittänyt, että 13 ottelun jälkeen Madridin suurseuroja erottaa kahdeksan pistettä. Se, että ero on Atleticon hyväksi, on kuitenkin lähes ihme. Jos Atletico voittaa Santiago Bernabéulla, se voidaan lukea todelliseksi mestarihaastajaksi.

José Mourinho pelaa jälleen lehdistötilaisuuksissa omaa peliään. Hän on kääntänyt joka kiven, kun jokainen ihminen ja asia on saanut jossakin vaiheessa syyt niskoilleen. "Yritän olla reilu ja kun joukkueeni häviää, en etsi selityksiä", Mourinho totesi ennen kuin aloitti selitysten luettelemisen: "On selvää, että jos joukkue pelaa keskiviikkona, sen ei pitäisi pelata tänään. Muilla joukkueilla on enemmän vaikutsvaltaa otteluohjelmaan kuin meillä, mutta kyse on huippuammattilaisista. Heidän täytyy turvautua henkisiin voimiinsa, kunnianhimoonsa ja uhrautumishenkeen". Madridilaislehtien kolumnistit ovat yhä kriittisempiä portugalilaista kohtaan - ja sitä ei tapahdu ilman seuran presidentti Florentino Perezin hyväksyntää.

Kokoonpano

Real Madrid jatkanee samalla joukkueella, joka hävisi Sevillassa. Kysymysmerkki on se, pelaako Mezut Özil vai Luka Modric. Michael Essienin tilanne on hämärä. Hän palasi tiettävästi Chelseaan hoidattamaan loukkaantumistaan. Apuvalmentaja Aitor Karanka antoi tapahtuneesta eri version. Hän väitti, että keskikenttämies kärsii allergisesta reaktiosta.

Diego Simeonen miehistön ainoa kysymysmerkki on Cristian Rodríguez. Adrián López vajoaa nokkimisjärjestyksessä. Paluun tekevä Diego Costa aloittanee hyökkäyksessä. Thibaut Courtois oli mukana harjoituksissa torstaina, mikä antaa joukkueelle hyvän itseluottamusbuustin. Belgialaisnuorukainen missasi viikon cup-ottelun flunssaoireiden takia.

Vire

Real Betis voitti yllättäen Real Madridin 1-0 viikko sitten. Los Blancos on nyt 11 pistettä sarjakärki Barcelonaa perässä. Joukkue on menettänyt tällä kaudella jo 13 pistettä, kun se koko viime kaudella menetti kaikista mahdollisista pinnoista vain 14. Atlético on voittanut 12 edellisestä La Liga -ottelustaan 11. Viimeksi, kun joukkue oli yhtä kovassa vireessä, se voitti mestaruuden. Sevillasta ei ollut viime sunnuntaina haastajaksi. Copa del Reyssä Atlético kaatoi viikolla Real Jaenin 1-0, mutta tämä ottelu on aivan eri tason haaste.

Edelliset kohtaamiset

Atléti voitti arkkivihollisensa viimeksi 23 ottelua ja 14 vuotta sitten. Kyseessä on yksi jalkapallomaailman yksipuolisimmista derbyistä. Real Madrid tuplamahdollisuudella (1X) antaa kertoimen 1,12. Kun kotijoukkue menettää pisteitä ja vierasjoukkue kääntää joka kiven, ilmassa on muutoksen hajua, mutta todennäköisempää sen näkeminen on ensi kohtaamisessa, jota Atlético isännöi.

Maalintekijäveikkaus

Radamel Falcao saattaa harkita siirtoa joko Valioliigaan tai kaupungin toiselle puolelle. Hän haluaa joka tapauksessa osoittaa tasonsa tässä ottelussa. "El Tigre" on nyt tehnyt 50 maalia Atléticolle virallisissa otteluissa. Falcaon avausmaalikerroin on 6,25.

Tuomio

Ottelu voi päättyä miten tahansa. Kyseessä on ehkäpä koko Espanjan kauden toistaiseksi kiehtovin kamppailu. Jos normaalisti katsot vain "El Clasicon", huolehdi nyt siitä, että näet tämän ottelun. Keitoksessa on upean ottelun ainekset. Turvallisin veto on tasapeli kertoimella 4,40.

Bonusveto

24:ssä Real Madridin 28 edellisestä La Liga -ottelusta on ylitetty 2,5 maalin raja. Joukkue on tehnyt 27 viime kotiottelussaan 22 kertaa vähintään kolme maalia. Yli 2,5 maalia onkin ottelun pankki kertoimella 1,42.

Tulosveikkaus: Real Madrid 2-2 Atlético Madrid (14.00)

Paul Wilkes