La Liga: Real Madrid-Espanyol


Real Madridin presidentti Florentino Pérez nähtiin maanantaina kättelemässä Atlético Madrid -hyökkääjä Radamel Falcaon kanssa madridilaisen AS-lehden palkintogaalassa. Presidentti heitti vitsinä, että hänen pitäisi lähettää Falcaolle servetti allekirjoitettavaksi. Se oli viittaus vastaavaan tapaukseen Zinedine Zidanen kohdalla vuosia sitten. "El Tigre" näytti vähemmän yllättäen hämmentyneeltä, sillä hän ei tiennyt Zidane-kiistasta. Monia totuuksia on kuitenkin lauottu leikinlaskun nimissä ennenkin.

Vielä jokin aika sitten Mauricio Pochettino yhdistettiin jatkuvasti Real Madridiin. Nyt hän on ottelussa katsojan roolissa saatuaan Espanyolista potkut marraskuun lopussa. Se toinen katalaanijoukkue joutuu taas myyntimieheksi, kun siirtoikkuna aukeaa. Joukkue ei ole vielä voittanut Javier Aguirren alaisuudessa. Veteraanivalmentaja on kuitenkin katkaissut tappioputken.

Kokoonpanot

Tuttu tilanne Realille: vasemman pakin ja hyökkääjän paikoilta puuttuu vaihtoehtoja. Fábio Coentrão on missannut kaksi viime ottelua, mutta hänen pitäisi palata mukaan. Karim Benzeman pelaaminen on epävarmaa nilkkavamman takia. Nuori Álvaro Morata pelannee jonkin verran, vaikka hän ei ollut viikolla edes penkillä. José Mourinho myönsi myöhemmin, että se oli virhe.

Espanyolin Sergio García on sovittanut pelikieltonsa. Christian Stuani pelaa murtunutta nenää suojaava maski kasvoillaan. Lihasvaivasta kärsivä maalivahti Cristian Álvarez on ainoa kysymysmerkki.

Vire

Mourinho vieritti pelaajille syyn cup-tappiosta Celta Vigolle. "Tulen keskustelemaan joidenkin pelaajien kanssa", hän ilmoitti. Sitten hän yritti selittää, miksi pelaajat eivät olleet asennoituneet oikein: "kylmää, vesisade, cup-ottelu...muillakin kuin valmentajalla on vastuunsa. Minä kannan oman vastuuni." Mesut Özilin upea vaparimaali ratkaisi liigassa voiton Real Valladolidista. Joukkue joutui nousemaan tappioasemasta kahdesti.

Joan Verdú teki maalin "panenka-rankkarilla" ja Simão Sabrosa teki toisen osuman, kun Espanyol pelasi 2-2-tasapelin Sevillan kanssa reilu viikko sitten perjantaina. Espanyol johti kahdesti. Joukkue on pelannut kaksi tasapeliä putkeen ja noussut pois jumbosijoilta.

Edelliset kohtaamiset

Real Madrid on voittanut kuusi edellistä keskinäistä eikä Espanyol ole tehnyt maalin maalia. Otteluista kolme päättyi 3-0 (kerroin 8,25). Madrid on tehnyt otteluissa 19 maalia, eli yli 2,5 maalia on hyvä poiminta kertoimella 1,22.

Maalintekijäveikkaus

Naapurijoukkueen pitkätukka ohitti Cristiano Ronaldon maalipörssissä, joten portugalilainen pistänee Espanyolin kärsimään. Kun talvitauko lähestyy, Ronaldo laittaa kaiken peliin, pelaa hän sitten laidalla tai piikissä. Ronaldon avausmaalikerroin on 2,60, vähintään kolmen maalin kerroin 6,00. Özil saanee Real Valladolid -ottelun osumansa jälkeen lisää vapaapotkuvastuuta. Kerroin Özilin maalille rankkarialueen ulkopuolelta on 5,50.

Tuomio

1-2-tappio Celta Vigolle tiesi sitä, että Madrid on nyt hävinnyt tällä kaudella jo nyt enemmän pelejä kuin koko viime kaudella. Kotonaan joukkue on kuitenkin niin kova, että kuusi ottelua voitoitta pelanneen Espanyolin pitäisi kaatua selvästi hyökkääjähuolista huolimatta. Realin voittokerroin on 1,09.

Bonusveto

Madridilla on hyökkääjähuolia. Espanyolin toppari Diego Colotto julisti, että joukkue on kuin uudestisyntynyt. "Nyt kaikki perustuu järjestykselle, asenteelle ja uhrauksille. Joukkue tarvitsi tällaista uusiutumista." Ottelu voi olla odotettua tasaisempi. Kun Espanyolille annetaan kaksi maalia eteen, Real Madridin voittokerroin nousee 1,75:een ja tasapelikerroin 4,40:een.

Tulosveikkaus: Real Madrid 4-0 Espanyol (9.75)

Paul Wilkes